Extra korting? Klik HIER en bezoek onze Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Biasband / Biaisband

Biasband of biaisband is een onmisbare afwerkband die veel wordt gebruikt om stofranden op een nette manier af te werken.

Biasband in vele soorten en maten

 

Bij Fournituren4fun® hebben we een uitgebreid assortiment biasbanden van Europese kwaliteit, geschikt voor zowel praktisch gebruik als decoratieve doeleinden. Onze biasbanden zijn wasbaar, kleurecht en van degelijke kwaliteit, met een brede vouw aan de achterzijde voor eenvoudig vaststikken.

Biaisband wordt om de twee meter (circa) met een schuine naad aan elkaar gestikt. Dit zorgt ervoor dat het band schuin wordt, waardoor het gemakkelijk kan worden gebruikt voor het verwerken aan rondingen, zoals bijvoorbeeld een halslijn. Deze eigenschap is inherent aan het product en vormt geen reden voor reclamatie.

LET OP: Indien de biasband voor u is afgeknipt, valt dit onder afgeknipte meterwaren en is het conform onze leveringsvoorwaarden uitgesloten van retourneren. Een (ongeopende) rol kan vanzelfsprekend altijd geretourneerd worden.

Biasband wordt vaak gebruikt bij het naaien en afwerken van randen op kledingstukken en andere textielprojecten. Hier zijn een paar veelvoorkomende toepassingen van biasband:

  • Afwerking van randen: Biasband wordt gebruikt om rauwe randen van stof af te werken en te voorkomen dat ze rafelen. Het kan worden genaaid langs de rand van een stofstuk om een nette, afgewerkte uitstraling te geven.

  • Versiering: Biasband is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, waardoor het een veelzijdige optie is voor het toevoegen van decoratieve accenten aan kledingstukken en andere naaiprojecten.

  • Het omzomen van gebogen randen: Omdat biasband is gemaakt van stof die schuin is gesneden, is het zeer flexibel en kan het gemakkelijk worden aangepast aan gebogen of ronde randen, zoals halslijnen, armsgaten en zakopeningen.

  • Versterking van naden: Biasband kan worden gebruikt om naden te versterken, met name op delicate stoffen of bij naden die onderhevig zijn aan veel spanning, zoals de schoudernaden van kledingstukken.

Veelgestelde Vragen over Biasband:

Waar gebruik je biasband voor?

Biasband wordt gebruikt voor het netjes afwerken van stofranden en voor diverse decoratieve toepassingen, zoals bijvoorbeeld het maken van vlaggenlijnen.

Hoe schrijf je biaisband?

De term "biasband" wordt vaak gebruikt, maar in het Nederlands wordt ook vaak "biaisband" geschreven. Beide zijn correcte spellingen voor dezelfde afwerkband.

Hoe werkt biasband?

Biasband is een smalle strook stof die diagonaal gesneden is van een groter stuk stof. Het wordt gebruikt om randen van stoffen af te werken en biedt flexibiliteit voor het naaien langs gebogen randen zonder te rimpelen.

Hoe bevestig je biasband?

Biasband kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van de toepassing. Het kan worden vastgenaaid met een naaimachine of met de hand. Voor het vaststikken langs gebogen randen is het handig om de biasband eerst te spelden of rijgen, zodat het netjes op zijn plaats blijft tijdens het naaien.

Welke soorten biasband zijn er?

Er zijn verschillende soorten biasband verkrijgbaar, waaronder katoenen biasband, satijnen biasband, en voorgevouwen biasband. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen, afhankelijk van het type stof en het gewenste eindresultaat.

Hoe onderhoud je biasband?

Biasband is over het algemeen wasbaar en kleurecht. Het is echter altijd goed om de onderhoudsinstructies op de verpakking te volgen. Voor het wassen van kledingstukken met biasband is het aan te raden om een zachte wascyclus te gebruiken en de items binnenstebuiten te keren om slijtage te voorkomen.

Bestel uw hoogwaardige en goedkope biasbanden eenvoudig en snel bij Fournituren4fun®

 
Search engine powered by ElasticSuite