Polypropyleen touw

Polypropyleen touw is topkwaliteit touw welk is opgebouwd uit 18 multifilamenten. Ideaal te gebruiken voor honden lijnen, paardenhalsters, jachtlijnen en speeltjes. U dient dit polypropyleen touw dicht te sealen aan de uiteinden, dit kunt u doen met een hete lucht pistool op een temperatuur van 170°C.

Het touw wordt per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt, wordt dit zo veel mogelijk aan één stuk geleverd. Bij een afname van 10 meter of meer is de prijs voordeliger.

Polypropyleen touw bestelt u gemakkelijk en goedkoop bij Fournituren 4 fun®.

Kunststof touwklemmen

Kunststof touwklemmen dienen om een eigen lijn te maken. In één touwklem worden twee touwuiteinden geschoven welke vervolgens door de klem bij elkaar gehouden worden. De dikte van het touw moet gelijk zijn aan de maat welke in de productnaam vermeld staat. Als het koord dunner is dan deze maat zal het los schuiven en als het koord dikker is past het koord er simpelweg niet in. De kunststof touwklemmen worden geleverd met een kleine afdekstrip die over het grotere onderdeel van de touwklem geschoven wordt. Hier heeft u geen speciaal gereedschap voor nodig. Indien de trekkracht welke op de lijn komt te staan erg groot is, adviseren we het gebruik van metalen touwklemmen. Voor het maken van stevige lijnen adviseren we het gebruik van ons polypropyleen touw.

Touw en touwklemmen koop je snel en goedkoop bij Fournituren 4 fun®.

Metalen touwklemmen 

Metalen touwklemmen zijn stalen klemmen waarmee een lijn of touw vast geklemd kan worden.  Deze touwklemmen zijn roestvrij. Het bevestigen kan met een hamer. De opstaande randen kunnen voorzichtig omgeslagen worden over het touw. In een klem worden twee touwen naast elkaar vast geklopt. De maat die bij de touwklemmen staat is de diktemaat van het touw dat er in bevestigd kan worden. De touwklemmen zijn in werkelijkheid ongeveer twee keer zo breed als de maat die er bij staat, omdat er twee touwen naast elkaar in de klem komen te liggen.

Indien u grotere aantallen nodig heeft loont het de moeite om even naar de staffelkortingen te kijken, want dan zijn deze stalen touwklemmen nog goedkoper bij Fournituren 4 fun®.