Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Leveringen & Verzendkosten

Leveringen

Als u uw bestelling heeft afgerond en betaald ontvangt u van ons een bevestigings e-mail. We gaan vervolgens direct aan de slag gaan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te laten bezorgen. Op het moment dat uw bestelling ingepakt is en klaar staat voor verzending, ontvangt uw nogmaals een e-mail. Wij doen onze uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te versturen.

We versturen altijd per e-mail een bevestiging van uw bestelling, dit is een geautomatiseerd proces. Het komt echter voor dat onze e-mail in een spambox terecht komt. Kijk daarom altijd even of u onze e-mail terug vindt in de spamfilter van uw e-mail programma.

Indien u gebruik maakt van een Gmail of Hotmail e-mail adres kijk dan ook eens in de “reclame” of "overige" map. Grote kans dat daar onze e-mail te vinden is.

Helaas kunnen we niet veranderen dat onze e-mail terecht komt in spambox of reclame map. Zelf kunt u dit wel oplossen door in uw e-mail programma aan te geven dat u onze e-mail in een andere map wenst te ontvangen.

Indien u desondanks geen e-mail heeft ontvangen, neem dan even contact met ons op. Wellicht heeft u een foutief e-mail adres doorgegeven.


Minimum orderbedrag

We hanteren per bestelling een minimum orderbedrag van € 5,- Dit bedrag is exclusief de verzendkosten.


Levertijd

Uw bestelling zal, mits voorradig, zo snel mogelijk naar u worden verzonden. Zodra uw bestelling is betaald verzenden we uw pakketje in de meeste gevallen binnen 1 werkdag.  Indien we niet in staat zijn om uw bestelling snel te versturen, geven we u hiervan een bericht per telefoon of per e-mail. Bestellingen worden verstuurd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Bestellingen worden bezorgd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Kleine bestellingen worden verzonden via de brievenbusservice van PostNL. We ontvangen regelmatig klachten over de trage bezorging, ondanks dat we alles met de 24-uursservice versturen. We hebben hierover al meerdere keren contact opgenomen met de klantenservice van PostNL. Het enige argument dat we te horen krijgen, is dat het erg druk is. Uiteraard hebben we hier geen invloed op. We verzoeken u dan ook vriendelijk om het afleveradres te controleren, en als dit juist is, vragen we u om geduld te hebben. Het kan in sommige gevallen helaas langer duren voordat u uw bestelling in ontvangst kunt nemen.

Indien u uw bestelling betaald per bankoverschrijving duurt het enkele dagen alvorens wij de betaling binnen krijgen. Daardoor duurt het dus ook langer voordat uw bestelling verstuurd wordt. Bij betaling met Ideal, Sofort of Bancontact krijgen we de betaling direct binnen en kunnen we er dus ook meteen mee aan de slag.

 


Afleveren bestelling


Kleine bestellingen sturen we met de 24-uurs brievenbus service van PostNL. Grotere en kostbare pakketten versturen we met DHL. Deze kunnen niet afleveren bij een postbus omdat u moet tekenen voor ontvangst. We verzoeken u dan ook vriendlijk geen postbusnummer te gebruiken.

Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres of een postbusnummer is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Controleer daarom altijd goed uw adresgegevens voordat u een bestelling plaatst.

Voor brievenbus pakketjes van PostNL is geen track & trace beschikbaar. 

 

De grotere en kostbare pakketten versturen we met DHL. Wanneer we uw bestelling verzenden met de pakketdienst van DHL ontvangt u per e-mail een track & trace.

Als u niet thuis bent op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij uw buren kan worden afgegeven bezorgt DHL uw pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in uw brievenbus en sturen een email. Met de code op de kaart kunt u via de track & trace zien bij welk DHL ServicePoint uw pakket wordt bezorgd.

U kunt er ook voor kiezen om uw pakket opnieuw thuis of bij uw buren te laten bezorgen. U heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wilt u liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. U kunt uw keuze tot 23:59 uur doorgeven.

Zodra de zending is bezorgd bij een DHL ServicePoint ontvangt u van DHL bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na drie dagen sturen ze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt wordt het teruggestuurd naar ons.

Als een zending naar ons terug onderweg is kan DHL het pakket helaas niet meer onderscheppen. We zullen het pakket zodra dit bij ons binnen is opslaan in ons magazijn. Indien u contact met ons opneemt kunnen we de zending opnieuw naar u sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zult u de kosten voor het opnieuw naar u verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar ons moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zullen we zo spoedig mogelijk de zending opnieuw naar u verzenden.

U heeft (indien er geen handtekening vereist is) ook de mogelijkheid een pakket te laten bezorgen op een plek rondom uw huis. Dit moet een veilige, overdekte plek zijn en dit kunt u zelf afspreken op de track & trace pagina van de zending. Graag attenderen we u erop dat wij niet aansprakelijk zijn indien het pakket beschadigd raakt, kwijt raakt of wordt gestolen nadat DHL deze heeft afgeleverd. U bent hier zelf verantwoordelijk voor, iedere keer dat u voor Afgesproken Plek kiest wijst DHL u op de voorwaarden en vraagt DHL om hiermee akkoord te gaan.

Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Controleer daarom altijd goed uw adresgegevens voordat u een bestelling plaatst.

Wilt u meer informatie over de pakketbezorging door DHL? Kijk dan op deze pagina van DHL.

In België verzorgd bpost de levering voor DHL. 

In België neemt bpost de levering over van DHL. Controleer a.u.b. altijd goed of uw adresgegevens juist zijn ingevuld voordat u een bestelling plaatst. Vermeld bij adres alleen uw straat en huisnummer zodat het geautomatiseerd systeem de juiste gegevens overneemt. Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. 

Belgische klanten ontvangen van bpost een track & trace. Bent u niet thuis? Dan ontvangt u een afwezigheidsbericht met daarin de nodige info over waar het pakketje naar toe is. U kunt het pakketje dan vanaf 11 uur de volgende werkdag afhalen in het vermelde afhaalpunt. 

Zodra het pakketje in een afhaalpunt ligt, ontvangt u een e-mail en wijzigt de status van uw zending op track & trace en in de My bpost app.

U of iemand anders kan het pakketje afhalen op vertoon van ofwel:

  • - Uw afwezigheidsbericht
  • - Uw bevestigingsmail
  • - Uw bevestiging in de My bpost app

Komt niemand het pakketje binnen 14 dagen afhalen dan gaat het terug naar ons. We zullen het pakket zodra dit bij ons binnen is opslaan in ons magazijn. Indien u contact met ons opneemt kunnen we de zending opnieuw naar u sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zult u de kosten voor het opnieuw naar u verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar ons moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zullen we zo spoedig mogelijk de zending opnieuw naar u verzenden.

U heeft (indien er geen handtekening vereist is) ook de mogelijkheid een pakket te laten bezorgen op een plek rondom het huis. Dit moet een veilige, overdekte plek zijn en dit kunt u zelf regelen op de track & trace pagina van de zending. Graag attenderen we u erop dat wij niet aansprakelijk zijn indien het pakket beschadigd raakt, kwijt is of wordt gestolen nadat bpost deze heeft afgeleverd. U bent hier zelf verantwoordelijk voor, iedere keer dat u voor Afgesproken Plek kiest wijst bpost u op de voorwaarden en vraagt bpost om hiermee akkoord te gaan.

Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Controleer daarom altijd goed uw adresgegevens voordat u een bestelling plaatst.

Wilt u meer informatie over de pakketbezorging door bpost? Kijk dan op deze pagina van bpost.


Verzendkosten

Hieronder vindt u de verzendkosten naar een aantal Europese landen.

 Nederland 

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 4,50.

Voor leveringen naar de Waddeneilanden brengt de vervoersmaatschappij extra kosten in rekening. Helaas zijn wij genoodzaakt deze toeslag aan u door te berekenen. De toeslag bedraagt € 6,50.

 België 

Bij orders onder de €10,- zijn de verzendkosten € 12,95.
Bij orders vanaf €10,- zijn de verzendkosten € 9,95.

 Luxemburg 

De verzendkosten naar Luxemburg bedragen € 12,95.

 Duitsland 

De verzendkosten naar Duitsland bedragen € 14,95.

 Frankrijk 

De verzendkosten naar Frankrijk bedragen € 18,95.

 

Voor verzending naar andere landen worden de verzendkosten in overleg bepaald. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vanaf 1 januari 2020 wordt er door internationale regelgeving, vastgesteld door de Wereldpostunie, strikt onderscheid gemaakt tussen het verzenden van documenten en goederen. Dit betekent dat alle goederenzendingen naar het buitenland voortaan als pakket moeten worden gefrankeerd, zelfs als ze in een envelop zitten. Hierdoor zijn de verzendkosten naar het buitenland voor ons hoger, vandaar de vermelde verzendkosten.

 

Indien de door u betaalde verzendkosten hoger zijn dan de portokosten, wordt het verschil niet aan u gecrediteerd. Naast verzendkosten maken we ook kosten voor verpakkingsmateriaal, betalingsverkeer, transactiekosten, overheadkosten en administratiekosten. Het heeft geen zin om andere voorwaarden voor te stellen; hierop wordt niet gereageerd.

Het is belangrijk om te beseffen dat de verzendkosten bij heel kleine bestellingen in verhouding tot de bestelling hoog zijn. Deze keuze maakt u wanneer u uw bestelling plaatst. Reclamaties met betrekking tot dit onderwerp worden niet in behandeling genomen, aangezien onze verzendkosten duidelijk vooraf zijn vermeld.


BTW

 

Alle op de site vermelde bedragen zijn inclusief BTW. Bij het afrekenen wordt het BTW bedrag vermeld, dat in de door u geselecteerde artikelen zit. Het staat er dus puur informatief bij en wordt er niet nog eens bij gerekend. De enige kosten die bij uw bestelling komen, zijn de verzendkosten.

Deze webshop van Fournituren4fun® is ingericht voor de particuliere klant. Fournituren4fun® is een Nederlands bedrijf. We verstrekken geen BTW vrije facturen aan buitenlandse klanten die een bestelling plaatsen in deze webshop. Bij uw bestelling ontvangt u per e-mail een BTW factuur met Nederlandse BTW. Met deze factuur kunt u de BTW in uw eigen land terugvorderen bij uw belastingdienst.

Indien u een BTW vrije factuur wenst te ontvangen verwijzen we u graag naar onze grootverbruik shop. 

 

GROOTVERBRUIK SHOP

 

 


Disclaimer

 

Fournituren4Fun® is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het foutief invullen van het bezorgadres of e-mail adres door de klant tijdens het bestelproces. Indien dit tot gevolg heeft dat de bestelling niet bij u aankomt, is dat voor uw rekening. Controleer daarom altijd uw gegevens nadat u deze ingevuld heeft. Mocht u per ongeluk een verkeerd e-mail of afleveradres ingevuld hebben, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op, we proberen tijdens kantooruren zo spoedig mogelijk uw vragen te beantwoorden. 

CONTACT OPNEMEN

Search engine powered by ElasticSuite