Leveringen en verzendkosten

Levering

Als u uw bestelling heeft afgerond en betaald ontvangt u van ons een bevestigings e-mail. We gaan vervolgens direct aan de slag gaan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te laten bezorgen. Op het moment dat uw bestelling ingepakt is en klaar staat voor verzending, ontvangt uw nogmaals een e-mail. Wij doen onze uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te versturen.

We versturen altijd per e-mail een bevestiging van uw bestelling, dit is een geautomatiseerd proces. Het komt echter voor dat onze e-mail in een spambox terecht komt. Kijk daarom altijd even of u onze e-mail terug vindt in de spamfilter van uw e-mail programma.

Indien u gebruik maakt van een Gmail of Hotmail e-mail adres kijk dan ook eens in de “reclame” of "overige" map. Grote kans dat daar onze e-mail te vinden is.

Helaas kunnen we niet veranderen dat onze e-mail terecht komt in spambox of reclame map. Zelf kunt u dit wel oplossen door in uw e-mail programma aan te geven dat u onze e-mail in een andere map wenst te ontvangen.

Indien u desondanks geen e-mail heeft ontvangen, neem dan even contact met ons op. Wellicht heeft u een foutief e-mail adres doorgegeven.

Levertijd

Uw bestelling zal, mits voorradig, zo snel mogelijk bij u thuis worden bezorgd. Indien we niet in staat zijn om uw bestelling snel te versturen, geven we u hiervan een bericht per e-mail. Bestellingen worden verstuurd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Bestellingen worden bezorgd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Zodra uw bestelling is betaald, ontvangt u uw pakketje (in de meeste gevallen) binnen 1 á 2 werkdagen. Dit geld voor alle bestellingen binnen Nederland. Bestellingen naar België worden in circa 1 á 3 werkdagen afgeleverd, voor de overige landen is de levertijd 3 á 5 werkdagen.

Indien u uw bestelling betaald per bankoverschrijving duurt het enkele dagen alvorens wij de betaling binnen krijgen. Daardoor duurt het dus ook langer voordat uw bestelling verstuurd wordt. Bij betaling met Ideal, Sofort of Bancontact krijgen we de betaling direct binnen en kunnen er dus ook meteen mee aan de slag.

Verzendkosten

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 2,95 ongeacht het gewicht en grootte van het pakket.

De verzendkosten voor enkele andere Europese landen zijn als volgt:

België € 6,95
Duitsland € 7,95
Luxemburg € 7,95
Frankrijk € 9,95
Polen € 10,95
Spanje € 10,95
Portugal € 10,95
Oostenrijk € 10,95
Denemarken € 18,95
Zweden € 20,95
Finland € 22,95

Niet alleen zijn de verzendkosten naar deze landen voor ons duurder, ook de transactiekosten zijn enkele euros, zodoende deze verzendkosten.

Bij andere landen worden de verzendkosten in overleg bepaald.

Indien de door de klant betaalde verzendkosten hoger zijn dan de portokosten wordt het verschil niet door Fournituren4Fun gecrediteerd. Buiten de verzendkosten hebben we namelijk ook kosten voor verpakkingsmateriaal, betalingsverkeer, transactiekosten, overheadkosten en administratiekosten. Het heeft geen zin om andere voorwaarden aan Fournituren4Fun voor te stellen; hier wordt niet op gereageerd.

Als klant dient u zich te realiseren dat de verzendkosten bij heel kleine bestellingen in verhouding tot de bestelling hoog zijn. Deze keuze maakt u als u uw bestelling plaatst. We gaan reclamaties hieromtrent niet in behandeling nemen. Onze verzendkosten zijn vooraf duidelijk kenbaar gemaakt.

BTW

Alle op de site vermelde bedragen zijn inclusief BTW. Bij het afrekenen wordt het BTW bedrag vermeld, dat in de door u geselecteerde artikelen zit. Het staat er dus puur informatief bij en wordt er niet nog eens bij gerekend. De enige kosten die bij uw bestelling komen, zijn de verzendkosten.

Afleveren bestelling

Grotere en kostbare pakketten versturen we met DHL. Deze kunnen niet afleveren bij een postbus, omdat u moet tekenen voor ontvangst.

Indien we uw bestelling verzenden met de pakketdienst van DHL ontvangt u per e-mail een Track & Trace code. Voor brievenbuspakketten is geen Track & Trace beschikbaar.

Als u niet thuis bent op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij uw buren kan worden afgegeven bezorgt DHL uw pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in uw brievenbus. Met de code op deze kaart kunt u via Track & Trace zien bij welk DHL ServicePoint uw pakket wordt bezorgd.

U kunt er ook voor kiezen om uw pakket opnieuw thuis of bij uw buren te laten bezorgen. U heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wilt u liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. U kunt uw keuze tot 23:59 uur doorgeven.

Zodra de zending is bezorgd bij een DHL ServicePoint ontvangt u van DHL bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na drie dagen sturen ze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt wordt het teruggestuurd naar ons.

Als een zending naar ons terug onderweg is kan DHL het pakket helaas niet meer onderscheppen. We zullen het pakket zodra dit bij ons binnen is opslaan in ons magazijn. Indien u contact met ons opneemt kunnen we het pakket opnieuw naar u verzenden. Hier zijn echter wel extra kosten aan verbonden.

Wanneer het pakket niet opgehaald wordt bij het afhaalpunt, is Fournituren4fun gerechtigd om € 12.95 in rekening te brengen voor de retourzending van uw bestelling naar Fournituren4fun.

Disclaimer

Fournituren4Fun is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het foutief invullen van het bezorgadres of e-mail adres door de klant tijdens het bestelproces. Indien dit tot gevolg heeft dat de bestelling niet bij u aankomt, is dat voor uw rekening. Controleer altijd uw gegevens nadat u deze ingevuld heeft. Mocht u per ongeluk een verkeerd e-mail of afleveradres ingevuld hebben, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.