Leveringen en verzendkosten

Als u uw bestelling heeft afgerond en betaald ontvangt u van ons een bevestigings e-mail. We gaan vervolgens direct aan de slag gaan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te laten bezorgen. Op het moment dat uw bestelling ingepakt is en klaar staat voor verzending, ontvangt uw nogmaals een e-mail. Wij doen onze uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te versturen.

We versturen altijd per e-mail een bevestiging van uw bestelling, dit is een geautomatiseerd proces. Het komt echter voor dat onze e-mail in een spambox terecht komt. Kijk daarom altijd even of u onze e-mail terug vindt in de spamfilter van uw e-mail programma.

Indien u gebruik maakt van een Gmail of Hotmail e-mail adres kijk dan ook eens in de “reclame” of "overige" map. Grote kans dat daar onze e-mail te vinden is.

Helaas kunnen we niet veranderen dat onze e-mail terecht komt in spambox of reclame map. Zelf kunt u dit wel oplossen door in uw e-mail programma aan te geven dat u onze e-mail in een andere map wenst te ontvangen.

Indien u desondanks geen e-mail heeft ontvangen, neem dan even contact met ons op. Wellicht heeft u een foutief e-mail adres doorgegeven.


Minimum orderbedrag

We hanteren per bestelling een minimum orderbedrag van € 5,- Dit bedrag is exclusief de verzendkosten.


Levertijd

 

Uw bestelling zal, mits voorradig, zo snel mogelijk bij u thuis worden bezorgd. Indien we niet in staat zijn om uw bestelling snel te versturen, geven we u hiervan een bericht per telefoon of per e-mail. Bestellingen worden verstuurd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Bestellingen worden bezorgd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Zodra uw bestelling is betaald verzenden we uw pakketje in de meeste gevallen binnen 1 werkdag. 

Indien u uw bestelling betaald per bankoverschrijving duurt het enkele dagen alvorens wij de betaling binnen krijgen. Daardoor duurt het dus ook langer voordat uw bestelling verstuurd wordt. Bij betaling met Ideal, Sofort of Bancontact krijgen we de betaling direct binnen en kunnen we er dus ook meteen mee aan de slag.


Afleveren bestelling


Kleine bestellingen sturen we met de 24-uurs brievenbus service van PostNL. Grotere en kostbare pakketten versturen we met DHL. Deze kunnen niet afleveren bij een postbus omdat u moet tekenen voor ontvangst. We verzoeken u dan ook vriendlijk geen postbusnummer te gebruiken.

Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres of een postbusnummer is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Controleer daarom altijd goed uw adresgegevens voordat u een bestelling plaatst.

Wanneer we uw bestelling verzenden met de pakketdienst van DHL ontvangt u per e-mail een Track & Trace code. Voor brievenbus pakketjes is geen Track & Trace beschikbaar.

Als u niet thuis bent op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij uw buren kan worden afgegeven bezorgt DHL uw pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in uw brievenbus. Met de code op deze kaart kunt u via Track & Trace zien bij welk DHL ServicePoint uw pakket wordt bezorgd.

U kunt er ook voor kiezen om uw pakket opnieuw thuis of bij uw buren te laten bezorgen. U heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wilt u liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. U kunt uw keuze tot 23:59 uur doorgeven.

Zodra de zending is bezorgd bij een DHL ServicePoint ontvangt u van DHL bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na drie dagen sturen ze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt wordt het teruggestuurd naar ons.

Als een zending naar ons terug onderweg is kan DHL het pakket helaas niet meer onderscheppen. We zullen het pakket zodra dit bij ons binnen is opslaan in ons magazijn. Indien u contact met ons opneemt kunnen we de zending opnieuw naar u sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zult u de kosten voor het opnieuw naar u verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar ons moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zullen we zo spoedig mogelijk de zending opnieuw naar u verzenden.

Wilt u meer informatie over de pakketbezorging door DHL? Klik dan hier.

In België verzorgd bpost de levering voor DHL. 

Belgische klanten ontvangen van bpost een Track & Trace. Bent u niet thuis? dan ontvangt u een afwezigheidsbericht met daarin de nodige info over waar het pakketje naar toe is. U kunt het pakketje dan vanaf 11 uur de volgende werkdag afhalen in het vermelde afhaalpunt. 

Zodra het pakketje in een afhaalpunt ligt, ontvangt u een e-mail en wijzigt de status van uw zending op Track & Trace en in de My bpost app.

U of iemand anders kan het pakketje afhalen op vertoon van ofwel:

  • - Uw afwezigheidsbericht
  • - Uw bevestigingsmail
  • - Uw bevestiging in de My bpost app

Komt niemand het pakketje binnen 14 dagen afhalen dan gaat het terug naar ons. We zullen het pakket zodra dit bij ons binnen is opslaan in ons magazijn. Indien u contact met ons opneemt kunnen we de zending opnieuw naar u sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zult u de kosten voor het opnieuw naar u verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar ons moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zullen we zo spoedig mogelijk de zending opnieuw naar u verzenden.

Wilt u meer informatie over de pakketbezorging door bpost? Klik dan hier.


Verzendkosten

Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, wordt er sinds 1 januari 2020 strikt onderscheid gemaakt tussen het verzenden van documenten en goederen. Dit betekent dat alle goederenzendingen naar het buitenland voortaan als pakket moeten worden gefrankeerd, ook al zit het in een envelop. Hierdoor zijn de verzendkosten naar het buitenland voor ons duurder, zodoende onderstaande verzendkosten. 

 Nederland 

De verzendkosten binnen Nederland bedragen € 3,95

 België 

Bij orders onder de €10,- zijn de verzendkosten € 12,95
Bij orders vanaf €10,- zijn de verzendkosten € 9,95

 Luxemburg 

De verzendkosten naar Luxemburg bedragen € 12,95

 Duitsland 

De verzendkosten naar Duitsland bedragen € 14,95

 Frankrijk 

De verzendkosten naar Frankrijk bedragen € 18,95

 

Bij andere landen worden de verzendkosten in overleg bepaald. Neem even contact met ons op voor meer informatie.

 

Indien de door u betaalde verzendkosten hoger zijn dan de portokosten wordt het verschil niet door ons gecrediteerd. Buiten de verzendkosten hebben we namelijk ook kosten voor verpakkingsmateriaal, betalingsverkeer, transactiekosten, overheadkosten en administratiekosten. Het heeft geen zin om andere voorwaarden aan ons voor te stellen, hier wordt niet op gereageerd.

U dient zich te realiseren dat de verzendkosten bij heel kleine bestellingen in verhouding tot de bestelling hoog zijn. Deze keuze maakt u als u uw bestelling plaatst. We gaan reclamaties hieromtrent niet in behandeling nemen. Onze verzendkosten zijn vooraf duidelijk kenbaar gemaakt.


BTW

 

Alle op de site vermelde bedragen zijn inclusief BTW.

Bij het afrekenen wordt het BTW bedrag vermeld dat in de door u geselecteerde artikelen zit. Het staat er puur informatief bij en wordt er niet nog eens bij gerekend. De enige kosten die bij uw bestelling komen zijn de verzendkosten.

De webshop van Fournituren4fun® is ingericht voor de particuliere klant. Fournituren4fun® is een Nederlands bedrijf. We verstrekken geen BTW vrije facturen aan buitenlandse klanten die een bestelling plaatsen in onze webshop.

Bij uw bestelling ontvangt u per e-mail een BTW factuur met Nederlandse BTW. Met deze factuur kunt u de BTW in uw eigen land terugvorderen bij uw belastingdienst.

Indien u een BTW vrije factuur wenst te ontvangen kunt u een bestelling plaatsen buiten de webshop om. Neem in dat geval even contact met ons op. U kunt daarna per e-mail productnaam + MCE nummer + het aantal dat u wenst te bestellen aan ons doorgeven. Tevens ontvangen we graag uw adresgegevens en BTW nummer. We maken dan voor u een BTW vrije factuur en nadat deze is voldaan zullen we de bestelde producten zo spoedig mogelijk naar u verzenden. Het minimale order bedrag is in dat geval €100,-. Graag attenderen we u erop dat voor zakelijke klanten niet de leveringsvoorwaarden gelden zoals voor particuliere klanten inzake het retourneren van goederen.


Disclaimer

 

Fournituren4Fun® is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het foutief invullen van het bezorgadres of e-mail adres door de klant tijdens het bestelproces. Indien dit tot gevolg heeft dat de bestelling niet bij u aankomt, is dat voor uw rekening. Controleer daarom altijd uw gegevens nadat u deze ingevuld heeft. Mocht u per ongeluk een verkeerd e-mail of afleveradres ingevuld hebben, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.