Vanwege vakantie gesloten van 26 juli t/m 18 aug. Klik HIER voor meer info

Gesloten van 26 juli t/m 18 aug. HIER meer info

Vlieseline® en Plakvlies - producten

Strijkvliesproducten  zijn materialen welke gebruikt worden voor het verstevigen van stoffen. Deze worden aan de (niet zichtbare) achterzijde van de stoffen gestreken, met het doel deze te verstevigen. Tussenvoering of vlies wordt gebruikt omdat sommige stofdelen vormvast moeten worden gemaakt. De kleding zit of valt dan mooier. Denk bijvoorbeeld aan kragen, manchetten, naden en zakkleppen. Meestal wordt in de patronen aangegeven welke stofdelen verstevigd moeten worden. 

Tussenvoering is meestal niet plakbaar en wordt dus vast gestikt. Vlies en plakkatoen wordt meestal vast gestreken. Dit werkt sneller en eenvoudiger. De keuze welke versteviging gebruikt moet worden is afhanjkelijk van de stofsoort. De meeste vliessoorten zijn NON woven. Bij deze soorten maakt het niet uit in welke richting het vlies gebruikt wordt. Bij de woven soorten is dit wel van belang, Dan moet er rekening worden gehouden met de draadrichting. De woven verstevigingen zijn over het algemeen iets steviger. Bij het gebruik van stretch vlieseline is het van belang dat de richting waarin deze rekt, in dezelfde richting als de rek van de stof verwerkt wordt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen het Duitse merkproduct Vlieseline® en merkloze vliesproducten. Om het onderscheid duidelijker te maken hebben we deze in twee aparte categoriën onderverdeeld. 

Van het merk Vlieseline® bieden we een hele reeks producten aan; Vlieseline® H180, H200, H250, F220, H410, G405, L11, G770, H54, Plakgoed, Kantenfix, Bundfix, Framilastic, Hotspots, Soluvlies, Decovil, Vliesofix, Naadband, Flexibel Naadband, Stik en trek, Stretchfix, Strijk en trek borduurfix, Blindzoomband.

LET OP: indien artikelen voor u afgeknipt zijn, valt dit onder afgeknipte meterwaren. Afgeknipte meterwaren zijn, conform onze leveringsvoorwaarden, uitgesloten van retourneren. 

In de merkloze categorie bieden we de volgende reeks producten aan; Dunne plakvlies, stevige plakvlies, plakkatoen, rosatex, zoomplakband, perfoband, stansband, instrijkbare textielfolie.

Al onze merkloze vliesproducten zijn van Europese kwaliteit en worden reeds jaren door ons verkocht. Daarom durven we gerust te stellen dat deze van goede kwaliteit zijn. Uiteraard liggen de prijzen van de merkloze producten aanzienlijk lager.

LET OP: Vlieseline produkten zijn vaak niet helemaal optisch wit of diep zwart. Ondanks dat in de beschrijving de termen wit en zwart gebruikt worden, kan dit afwijken. Ook ten opzichte van de afbeeldingen zijn afwijkingen mogelijk. Het wit is in werkelijkheid soms meer off white en zwart is soms donker grijs. Dit verschilt per artikel. Aangezien de vlieseline echter aan de binnenzijde gestreken worden is dit verder niet echt van belang, maar we willen er wel op wijzen.

Vlieseline® en plakvlies - producten bestel je snel en goedkoop bij Fournituren4fun®.