Vlieseline® en Plakvlies - producten

Strijkvliesproducten  zijn materialen welke gebruikt worden voor het verstevigen van stoffen. Deze worden aan de (niet zichtbare) achterzijde van de stoffen gestreken, met het doel deze te verstevigen. Tussenvoering of vlies wordt gebruikt omdat sommige stofdelen vormvast moeten worden gemaakt. De kleding zit of valt dan mooier. Denk bijvoorbeeld aan kragen, manchetten, naden en zakkleppen. Meestal wordt in de patronen aangegeven welke stofdelen verstevigd moeten worden. 

Tussenvoering is meestal niet plakbaar en wordt dus vast gestikt. Vlies en plakkatoen wordt meestal vast gestreken. Dit werkt sneller en eenvoudiger. De keuze welke versteviging gebruikt moet worden is afhanjkelijk van de stofsoort. De meeste vliessoorten zijn NON woven. Bij deze soorten maakt het niet uit in welke richting het vlies gebruikt wordt. Bij de woven soorten is dit wel van belang, Dan moet er rekening worden gehouden met de draadrichting. De woven verstevigingen zijn over het algemeen iets steviger. Bij het gebruik van stretch vlieseline is het van belang dat de richting waarin deze rekt, in dezelfde richting als de rek van de stof verwerkt wordt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen het Duitse merkproduct Vlieseline® en merkloze vliesproducten. Om het onderscheid duidelijker te maken hebben we deze in twee aparte categoriën onderverdeeld. 

Van het merk Vlieseline® bieden we een hele reeks producten aan; Vlieseline® H180, H200, H250, F220, H410, G405, L11, G770, H54, Plakgoed, Kantenfix, Bundfix, Framilastic, Hotspots, Soluvlies, Decovil, Vliesofix, Naadband, Flexibel Naadband, Stik en trek, Stretchfix, Strijk en trek borduurfix, Blindzoomband.

In de merkloze categorie bieden we de volgende reeks producten aan; Dunne plakvlies, stevige plakvlies, plakkatoen, rosatex, zoomplakband, perfoband, stansband, instrijkbare textielfolie.

Al onze merkloze vliesproducten zijn van Europese kwaliteit en worden reeds jaren door ons verkocht. Daarom durven we gerust te stellen dat deze van goede kwaliteit zijn. Uiteraard liggen de prijzen van de merkloze producten aanzienlijk lager.

Vlieseline® en plakvlies - producten bestel je snel en goedkoop bij Fournituren 4 fun®.