Grootverbruiker? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop!

Klik HIER voor Grootverbruik Shop!

Dans en theater fournituren -  enkele suggesties

Voor dans en theater kunnen de meest uiteenlopende creaties gemaakt worden. Fournituren 4 fun® heeft een uitgebreid gamma aan artikelen waarmee geprobeerd wordt hier zo veel mogelijk op in te spelen. Afhankelijk van het thema, kunnen in allerlei productcategorieën bruikbare fournituren gevonden worden. Door de enorme hoeveelheid artikelen, is het niet te doen om alle artikelen hier te benoemen, we kunnen enkel een aantal suggesties geven.


 

Goud- en zilverband


Goud- en zilverband voor het versieren van kleding, meubels, lampenkappen, tassen, hoeden, mutsen, schoeisel, enz. is in veel soorten verkrijgbaar bij Fournituren4fun®.

We hebben goedkope soorten goud band en zilverband welke van importkwaliteit zijn. Deze worden voornamelijk gebruikt voor carnaval, knutselen e.d.  Vooral de prijzen per rol zijn echt heel goedkoop.

Ook is er een iets duurdere serie goud band en zilver band welke van Europese kwaliteit zijn. Vooral voor kleding die langer mee moet gaan, of vaker gewassen wordt is dit een betere keuze. Het prijsverschil is niet enorm en ook bij deze zijn de rolprijzen weer een stuk voordeliger.


 

Brokaat banden

Brokaat banden zijn mooie sierbanden welke doorstikt zijn met grove goudkleurige of zilverkleurige garens of weefsels. De ietwat grove structuur van deze garens geven het band een authentieke, rijke uitstraling. De stiksels zijn door hun grove structuur nooit overal gelijk, waardoor kleine afwijkingen in het band inherent zijn aan het product.

Brokaatbanden worden onder andere gebruikt voor kleding, tassen, gardekleding, theater, carnaval en traditionele kostuums. Ook wordt het vaak gecombineerd met brandenburger sluitingen.


 

Brandenburgers


Brandenburgers zijn opvallende sluitingen welke veelal van stof zijn gemaakt. Het is een type sluiting dat al sinds honderden jaren gebruikt wordt, meestal voor traditionele kledingstukken. Oorspronkelijk komen deze sluitingen uit Azië. Daarom worden ze vaak Chinese sluitingen genoemd.

Tegenwoordig worden brandenburgers meestal gebruikt voor carnavalskleding of voor het pimpen van jassen en tassen.

De brandenburgers zijn in veel maten en kleuren verkrijgbaar. Ook zijn er brandenburger sierstukken, welke vaak gebruikt worden in combinatie met de brandenburger sluitingen.

Tevens bieden we nog andere sluitingen aan op onze site, zoals metalen siersluitingenstrass stenen sluitingen en siersluitingen leer – metaal.  


 

Partyband


Partyband is een collectie blinkende sierbanden, veelal bezet met pailletten, welke voornamelijk gebruikt worden voor feest en carnavalskleding. 

Deze collectie is geheel door ons zelf samengesteld en in grote hoeveelheden in voorraad.

Er zijn veel dessins en kleuren. Sommige zijn bewerkt met pailletten met motiefjes.

De partyband is nog goedkoper als deze met hele kaarten of rollen besteld worden.

Om het zoeken te vergemakkelijken in deze grote collectie carnavalsband, is deze categorie ingedeeld naar gelang de kleur van het sierband. Partybanden zijn leuk te combineren met brochesstrass stenenapplicaties en decoraties.


 

Kant

Kant is één van de oudste soorten fournituren, welke al sinds mensenheugenis gebruikt wordt. Vroeger werd kant handmatig gemaakt, tegenwoordig gaat dit uiteraard allemaal machinaal. Zodoende zijn de meeste soorten kant heel voordelig.

Er zijn veel soorten, dessins en kleuren kant verkrijgbaar. Afhankelijk van het thema wordt voor theaterkleding regelmatig kant gebruikt, zodoende zijn er heel veel variaties en kleuren in het assortiment opgenomen. Indien u grote hoeveelheden van een specifieke kant nodig heeft kunt u het beste via het contactformulier informeren naar een offerte op maat.


 

Applicaties en strijkapplicaties

Applicaties en strijkapplicaties worden gebruikt ter verfraaiing van kleding, hoeden, enz. Fournituren 4 fun® heeft een enorm aanbod in allerlei verschillende soorten strijkemblemen.

Er zijn leuke opstrijkapplicaties voor kinderen en voor volwassenen. Variërend van stoer tot lief. Paillettenapplicaties, goud en zilver strijkapplicaties worden voornamelijk gebruikt voor theater en feestkleding. Kunststof applicaties zijn niet strijkbaar en kunnen het beste met textiellijm bevestigd worden. Ook zijn er een groot aantal trendy bloem applicaties.


 

Elastiek

Elastiek is in heel veel variaties verkrijgbaar. Regelmatig worden de meest uiteenlopende soorten elastiek gebruikt voor theater en danskleding. Soms ook voor het bouwen van decors. Zodoende is geprobeerd een groot aanbod in allerlei varianten in dit hoofdstuk te plaatsen.

Indien u grote hoeveelheden van een specifieke elastiek nodig heeft kunt u het beste via het contactformulier informeren naar een offerte op maat. Ook laten we regelmatig speciale soorten of kleuren elastiek op bestelling maken.


 

Koord

Koord is in heel veel materialen en diktes verkrijgbaar. Regelmatig worden de meest uiteenlopende soorten koord gebruikt voor theater of theaterdecors. Zodoende is een groot aanbod in allerlei varianten in koord te vinden in dit hoofdstuk.

Indien u grote hoeveelheden van een specifieke koord nodig heeft kunt u het beste via het contactformulier informeren naar een offerte op maat. Ook laten we regelmatig speciale soorten of kleuren koord op bestelling maken.


 

Franje

Franje is een echt fun artikel onder de fournituren, omdat het bijzonder goed geschikt is om van alles en nog wat mee te decoreren.

Zeker voor danskleding zijn er een aantal heel bruikbare soorten in te vinden, zoals bijvoorbeeld de Charlestonfranje. Deze zwierige franje is in veel kleuren en breedtes te vinden in dit hoofdstuk.


 

Decoratie

Bij Fournituren4fun zijn we altijd op zoek naar vrolijke trendy fournituren waarmee je een geheel eigen stijl aan je (dans)kleding kunt geven. Deze categorie met decoratie fournituren geeft een indruk van een aantal mogelijkheden op dat gebied. Met enige creativiteit maak je zo een uniek kledingstuk met deze mooie, maar toch goedkope fournituren.

Sommige van deze decoratieve fournituren worden gebruikt als opzetstuk voor kragen, andere als garnering voor kleding of hoeden. Eigenlijk zijn de mogelijkheden oneindig.


 

Strass stenen

Strass stenen is een reeks aan modeaccessoires met allerlei leuke blingbling materialen waar op de een of andere manier strass stenen in verwerkt zitten. Er zijn meerdere variaties, zoals acryl strass stenen, opstrijkbare strass decoraties, strass stenen broches en decoraties waarin strass stenen verwerkt zitten.

Veel van deze soorten zijn heel bruikbaar op danskleding.


 

Search engine powered by ElasticSuite