Ibiza style - kleurrijke mix van fournituren

Kleding en modeaccessoires in Ibiza style zijn vrij eenvoudig te maken met allerlei leuke fournituren welke we hier samengevat hebben. Het geeft een idee van de vele mogelijkheden, welke je kunt benutten om zelf de leukste creaties te maken. De kunst is vaak om de juiste combinaties te maken tussen de bandjes, franjes, knopen, verenbanden, hoofdtooien, corsages en kantjes.

Niet alleen kleding maar ook tassen, schoenen, sierraden, haarbanden, armbanden en riemen geef je een eigen hippie look met deze kleurrijke fournituren.

Ibiza band

Ibiza band is een kleurrijke hippie achtige band met aan de achterzijde een skai afwerking. Ibiza band is super leuk te gebruiken voor decoratieve doeleinden zoals armbandjes. Ook kan het goed gecombineerd worden met het Ibiza koord, welk in dezelfde motieven gemaakt is.

Ibiza banden worden per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt proberen we deze zo veel mogelijk aan één stuk te leveren.

Ibiza koord

Ibiza koord is een 8 millimeter dik koord dat bestaat uit een stevige kern waarom heen stof met allerlei vrolijke kleuren zit verwerkt. Het heeft een echte fun uitstraling en is geliefd onder de knutselaars van Ibiza style spullen.

Het is goed te combineren met verenbandenIndian style brochesIbiza bandIbiza franje en Ibiza knopen.

Verenband diversen

In deze categorie zijn allerlei verschillende soortenverenbanden samen gevoegd.

Verenband wordt meestal met textiellijm vast gelijmd en wordt vaak in combinatie gekocht met struisvogelveren, ibiza franje, broches of applicaties. Verenband wordt onder andere gebruikt voor het decoreren van hoeden, hoofdtooien, tassen en carnavalskleding.

Bekijk hier onze gehele collectie aan verenbanden.

Jacquard band

Jacquard banden zijn een reeks kleurrijke sierbanden, waarvan sommige zelfs op strijkbaar zijn. Ze worden voor allerlei doeleinden gebruikt maar voornamelijk voor kleding en tassen. Met deze sierbanden kun op eenvoudige wijze een heel andere look creëren.  

Jacquard sierbanden worden per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt proberen we deze zo veel mogelijk aan één stuk te leveren.

Ibiza kralen franje

Ibiza kralen franje is een ongeveer 30 millimeter brede franje waar in kleine acryl kraaltjes verwerkt zijn. Het is een kleurrijke franje die leuk te gebruiken is in combinatie met onze broches en acryl strass steentjes. 

Kralen franje is goed te gebruiken voor het versieren van kleding, tassen, lampenkappen, en carnavalskleding.

 

Ibiza knopen

Ibiza knopen zijn kunststof knopen in allerlei verschillende kleurmotieven. De knopen worden geleverd in drie verschillende maten. Ibiza knopen zijn erg decoratief.

Deze knopen zijn geschikt voor kleding, knutselen, tassen enz. Ook is het leuk om verschillende motiefjes met elkaar te combineren op één kledingstuk.

Klosjes franje

Klosjes franje is een ongeveer 28 millimeter brede franje welke is opgebouwd uit allemaal kleine klosjes. Door het kleurenpatroon is deze franje erg decoratief en voor veel toepassingen te gebruiken. Denk hierbij aan kleding, tassen en woninginterieur.

Klosjes franje wordt per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt, proberen we dit zo veel mogelijk aan één stuk te leveren.

Indian Style corsages

Indian Style corsages zijn decoratieve garneringen welke zijn bezet met kraaltjes. Deze corsages passen heel leuk bij de hippe Ibiza trend. Ze zijn erg geschikt voor het pimpen van een kledingstuk, schoenen of handtas. Tevens kunnen ze goed gecombineerd worden met Ibiza koord, Ibiza band, Ibiza kant, Ibiza knopen, Ibiza kralen franje, verenbanden en broches.

Zo maak je op eenvoudige wijze van je eigen kleding een uniek exemplaar.

Kunststof applicaties

Kunststof applicaties zijn niet op strijkbaar omdat deze van een soepele kunststof gemaakt zijn. Het bevestigen kan in de meeste situaties het beste met textiellijm gedaan worden.

Vooral voor tassen, hoeden en knutselprojecten zijn deze kunststof applicaties erg geschikt. 

Kunststof applicaties mogen niet gestreken worden.

Ibiza-indianenband

De sierbanden in de reeks Ibiza-Indianenband bestaan uit een diversiteit aan kleurrijke geweven sierbanden. Deze zijn zowel voor Ibiza stijl als voor Indianenkostuums erg leuk te gebruiken.

Ibiza sierbanden worden per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt proberen we deze zo veel mogelijk aan één stuk te leveren.

Franje met kant

Franje met kant zijn franjes, welke uit heel kleine draden en fijne weefsels zijn opgebouwd. Ze worden alleen in de kleuren zwart en wit geleverd en er zijn maar enkele dessins.

Door de fijne structuur is deze franje nogal kwetsbaar en mag zodoende niet machinaal gewassen worden. 

Franje met kant wordt per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt, proberen we dit zo veel mogelijk aan één stuk te leveren.

Western franje 

Western franje lijkt op suede franje en is goed te gebruiken voor decoratie van sjaals, poncho’s, tassen, indiaan- en cowboykleding. Western franje is goed te combineren met andere artikelen, welke in dezelfde stijl gebruikt worden. Kijk eens bij het Ibiza indianen band, het gevlochten suede band, de indian style corsages, verenbanden en de stoere gespen.

Deze franjes zijn niet wasbaar. Skai franjes kunnen het beste vast gestikt worden met Schmetz leer naalden. 

Verenhoofdband 

Verenhoofdbanden zijn decoratieve en kleurrijke versieringen welke eenvoudig als hoofdband te gebruiken zijn. Ze worden eenvoudig op de juiste maat afgesteld en passen dus altijd. Deze hoofdtooien zijn gemaakt van touwtjes, veren en kralen.

Eventueel kunnen ze ook gebruikt worden om een hoed of lampenkap mee te versieren. Hoofdverenbanden worden vaak gecombineerd met broches, Indian styl corsages, suede gevlochten koord, skai franjes, Ibiza koord en Ibiza band.

Bloemenfranje

Bloemenfranje is een sierband met bloemetjesmotief waarbij aan elke bloem enkele sliertjes zitten. Zodoende lijkt dit sierband een beetje op franje.

Op zijn breedst gemeten heeft deze sierband een breedte van ongeveer 90 millimeter. In elke bloem zit een kraal bevestigd. Bloemenfranje is verkrijgbaar in enkele leuke kleuren en kan gebruikt worden voor de afwerking van kleding en woninginterieur.

Bloemenkant

Bloemenkant zijn allerlei dessins kant met bloemen motiefjes. Er zijn verschillende breedtes en kleuren bloemetjeskant.

Sommige bloemenkanten zijn effen andere hebben meerdere kleuren gemengd.

Kant wordt per meter verkocht. Indien u meerdere meters bestelt leveren we dit uiteraard zo veel mogelijk aan één stuk. De opmaak varieert per dessin.

Indianen franje 

Indianen franje lijkt op onze western franje, maar is net iets anders afgewerkt en heeft een andere vormgeving. Op het breedste punt gemeten is deze franje ongeveer 60 millimeter. Op de franje is een smalle sierband met een motiefje gestikt.

Vanwege de country achtige uitstraling van deze franje hebben we het de naam indianen franje gegeven. Uiteraard is het ook een leuke franje voor Ibiza- achtige stijl, poncho’s en tassen.

Skai franje

Skai franje is een brede franje met een bijzondere uitstraling welke gecombineerd kan worden met de skai band van 30 millimeter. Beide producten hebben namelijk hetzelfde motief en dezelfde kleuren. De skai franje is een nogal zwierige franje met een totale breedte van ongeveer 135 millimeter. 

Deze skai franjes kunnen het beste vast gestikt worden met Schmetz leer naalden. 

Skai franje is niet wasbaar. 

Skai – suede band

Skai banden en suede banden worden voor allerlei toepassingen gebruikt. De skaibanden met motief zijn goed te combineren met de skai franjes. Bijvoorbeeld voor het creëren van een stoere Western look of Ibiza achtige stijl zijn dit gave banden en franjes.

De suede band is een dunne band in zwart en donkerbruin die vaak langs kleding gebruikt wordt, bijvoorbeeld voor colberts.

Applicaties

Applicaties en strijkapplicaties worden gebruikt ter verfraaiing van kleding, tassen, rugzakken, petten enz. Fournituren 4 fun® heeft een enorm aanbod in allerlei verschillende soorten strijkemblemen.

Er zijn leuke opstrijkapplicaties voor kinderen en voor volwassenen. Variërend van stoer tot lief. Paillettenapplicaties, goud en zilver strijkapplicaties worden voornamelijk gebruikt voor carnaval en feestkleding.

Ibiza broderie

Ibiza broderie kloskant zijn kloskantjes in verschillende series met circa 25 verschillende kleuren per serie.

Vanwege het grote kleurenaanbod worden deze kloskantjes veel gebruikt voor Ibiza kleding en accessoires. Zodoende hebben we er deze naam aan gegeven. Natuurlijk kunt u deze leuke kantjes ook voor talloze andere doeleinden gebruiken.

Kloskant

Kloskant werd oorspronkelijk met de hand gemaakt. Het handmatig klossen van kant vergt een heel speciale techniek. Het is heel veel werk om dit handmatig te klossen en zodoende was kloskant vroeger erg kostbaar. Tegenwoordig worden gaat dit machinaal waardoor kloskant nu heel betaalbaar is.

Er zijn heel veel motiefjes, breedtes en kleuren kloskant.

Bolletjesband diversen

Bolletjesband diversen is een categorie met verschillende soorten bolletjesbanden. De multicolor bolletjesbanden zijn erg mooi en heel decoratief.

Er zijn twee breedtes namelijk 13 milimeter en 30 milimeter. Dit is de totale breedte van het band met bolletjes. Er zijn meerdere kleurencombinaties in dit bolletjesband.

Bekijk hier onze gehele collectie aan bolletjesbanden.

Bekijk hier onze collectie aan mini bolletjesbanden.