Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Zelf een sjaal maken - een leuke bezigheid

Het zelf maken van sjaals is een leuke bezigheid welke niet ingewikkeld is. Met de juiste stoffen en fournituren kun je zelf een mooie of hippe sjaal maken, helemaal in je eigen stijl. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden op het gebied van fournituren voor maken van sjaals. In dit hoofdstuk geven we een aantal suggesties van deze mogelijkheden.

Franjes


Franjes zijn bij Fournituren 4 fun® verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, soorten, breedtes en kleuren. Dus als je franje aan je sjaal wilt stikken zit er meestal wel een bruikbare soort bij.

Meestal worden de franjes aan twee zijden van de sjaal gestikt, maar soms ook rondom.

Afhankelijk van het soort franje dat je kiest kun je je eigen stijl creëren.

Bolletjesband


Bolletjesband geeft een vrolijke uitstraling aan je sjaal. Afhankelijk van de breedte en kleur kan er een klein of groot accent op of langs de sjaal gemaakt worden.

Er zijn twee hoofdgroepen in de bolletjesbanden, namelijk de mini bolletjesband en de gewone bolletjesband. Elke soort heeft verschillende breedtes en heel veel kleuren. Aan sjaals wordt meestal de gewone bolletjes band verwerkt. Vooral de bredere soorten zoals de multicolor en de 40mm brede bolletjesband.

Paspelband


Paspelband wordt regelmatig gebruikt om langs sjaals te verwerken. Vooral de smalle soorten van 10mm breed. Deze zijn verkrijgbaar in de materialen satijn, katoen en lurex.

De satijnen kwaliteit heeft een lichte glans, de katoenen is mat en de lurex heeft een mooie schittering.

Elke soort is verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Bont pompons


Bont pompons worden vaak ter decoratie aan jassen, sjaals en mutsen verwerkt. Vooral in de winter geeft het bont een trendy uitstraling en is leuk om te combineren met andere bont accessoires.

Uiteraard is al het bont van Fournituren 4 fun® synthetisch.

Er zijn verschillende afmetingen in een aantal warme kleuren verkrijgbaar.

Kiltspelden


Kiltspelden worden gebruikt voor het sluiten, of ter decoratie van kledingstukken, zoals sjaals. Oorspronkelijk werden deze kiltspelden gebruikt in Schotland voor het sluiten van een kilt. Zodoende worden ze ook wel Schotse spelden genoemd.

De kiltspelden zijn er in verschillende afmetingen en metaalkleuren. Sommige kiltspelden zijn voorzien van een decoratief element, zo dat het als garnering van je sjaal dienst kan doen.

Kwastjes


Kwastjesworden vaak ter decoratie aan de hoeken van sjaals verwerkt. Er zijn enkele maten en kleuren verkrijgbaar op deze site.

In plaats van kwastjes wordt ook vaak kwasten franje gebruikt voor sjaals.

Galons


Galons zijn smalle sierbanden welke vaak ter decoratie langs de randen van sjaals gestikt worden. Er zijn verschillende materialen, dessins, materialen en kleuren.

Vooral de viscose kwaliteit wordt vaak gebruikt om langs sjaals te verwerken. Vaak in combinatie met Charleston franjes.

Partyband 


Partybandis een reeks voordelige sierbanden met een groot blingbling gehalte. Afhankelijk van de stijl en de stofkeuze kan het soms heel leuk zijn om een van deze glimmende sierbanden midden op het stof of langs de rand van de sjaal te stikken.Er zijn nogal wat kleuren en soorten in deze reeks.

Het vast stikken van deze partybanden gaat het beste met een Schmetz microtex machinenaald.

Applicaties


Applicaties zijn in enorm veel variaties verkrijgbaar. Afhankelijk van het stof en de stijl van de sjaal kan het soms leuk zijn er een of meerdere applicaties op te stikken/strijken. Het kan de sjaal een geheel eigen look geven.

Uiteraard is het zaak om de juiste materialen met elkaar te combineren zodat het wel mooi bij elkaar past.

Corsages


Corsages zijn erg decoratief op sjaals. Door slechts een enkele broche op een kledingstuk te spelden krijgt het meteen een heel andere look.

Er zijn nogal wat soorten broches te vinden op deze site. Opvallende blingbling broches met strass steentjes of misschien toch een iets rustiger model. Neem gerust een kijkje of er iets leuks bij zit.

Search engine powered by ElasticSuite