Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Decoraties zelf maken  -  de mooiste fournituren

Op het gebied van fournituren is decoratie een belangrijk thema. Door het gebruiken van de juiste fournituren kun je de mooiste creaties maken. Het maken van de juiste combinaties speelt hier een belangrijke rol in. Omdat bij Fournituren 4 fun® een enorm aanbod te verkrijgen is, wordt het mogelijk de leukste creaties te bedenken. In dit hoofdstuk proberen we een aantal suggesties te geven van fournituren die hier voor gebruikt kunnen worden.

Applicaties en strijkapplicaties


Applicaties en strijkapplicatiesworden gebruikt ter verfraaiing van kleding, tassen, rugzakken, petten enz. Fournituren 4 fun® heeft een enorm aanbod in allerlei verschillende soorten strijkemblemen. 

Er zijn leuke opstrijkapplicaties voor kinderen en voor volwassenen. Variërend van stoer tot lief. Paillettenapplicaties, goud en zilver strijkapplicaties worden voornamelijk gebruikt voor carnaval en feestkleding.

Er zijn reflecterende opstrijkapplicaties welke gebruikt worden voor rugzakken en schooltassen omdat ze decoratief zijn en ook de verkeersveiligheid bevorderen.

Broches


Broches zijn goedkope decoratieve patches met strass steentjes welke met naaigaren vast gestikt of met lijm vast geplakt dienen te worden. De broches kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het pimpen van schoenen, hoeden, (carnavals) kleding en tassen. Onze broches zijn naar gelang de vorm ingedeeld in categorieën.

Sommige broches zijn speciaal in de kleurstelling rood, groen en goudgeel gefabriceerd, zo dat ze goed te gebruiken zijn in combinatie met de Limburgse carnavalskleuren.

Corsages


Corsages zijn decoraties voor kleding, tassen of woninginterieur die eenvoudig bevestigd worden met een corsagespeld, welke aan de achterzijde zit.

Kleding corsages zijn er in veel uiteenlopende modellen en kleuren. Van trendy tot chique tot Ibiza stijl. Corsages zijn niet wasbaar.

Steampunk


Steampunk is een genre waarin fantasie of fictie de basis vormt voor het maken van de meest uiteenlopende creaties.

Steampunk verwijst naar de de tijd aan het begin van de industrialisatie waarin stoomkracht nog een primaire krachtbron was. Vaak wordt dit gecombineerd met science fiction en fantasie, zoals futuristische machines en kleding waarbij een combinatie gemaakt wordt tussen industrialisatie en (Victoriaaanse) kledingstijl.

Voor het maken van kleding voor de thema’s Steampunk, Gothic en Cosplay vind je in deze categorie allerlei bruikbare mode accessoires, welke volgens ons goed te gebruiken zijn voor het maken van Steampunk kleding.

 

Kiltspelden


Kiltspelden worden gebruikt voor het sluiten, of ter decoratie van kledingstukken. Oorspronkelijk werden deze kiltspelden gebruikt in Schotland voor het sluiten van een kilt. Zodoende worden ze ook wel Schotse spelden genoemd.

De kiltspelden zijn er in verschillende afmetingen en metaalkleuren. Sommige kiltspelden zijn voorzien van een decoratief element, zo dat het als garnering van een kledingstuk dienst kan doen. De Schotse spelden hebben geen afdekkapjes zoals de veiligheidsspelden.

Kragen


Kragen en opzetstukken voor kragen dienen voor decoratie van kleding. Deze worden eenvoudig op de kleding gestikt.

Er zijn allerlei variaties in model en kleur, zodat het geheel aangepast kan worden aan het kledingstuk. Er zijn bijvoorbeeld heel bonte en kleurrijke kragen welke mooi gecombineerd kunnen worden met Jacquard sierbanden, gekleurde kokosknopen en verenbanden.

Bont of bontranden


Bont of bontranden worden voornamelijk gebruikt voor het afwerken van kragen van kleding. Omdat aan de achterzijde twee stofranden zitten, is deze bontrand vrij eenvoudig vast te stikken.

Uiteraard is dit geen echt bont maar synthetisch bont. Onze bont randen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en erg leuk om te combineren met onze bont pompoms.

Pompons


Pompons dienen ter decoratie van kleding, woninginterieur, sjaals, sleutelbossen enz. De collectie pompons die Fournituren 4 fun®  heeft samengesteld bestaat uit synthetisch bont pompons in verschillende afmetingen en kleuren.

In de 12 centimeter maat zijn er ook een aantal multicolor pompons. De pompons laten zich goed combineren met de (kunst)bontranden.

Aan elke pompon zit een klein lusje van koordelastiek.

Verenband


Verenband is gemaakt van een smalle band waarin kleine of grote veren vast gestikt zitten. Band met veren wordt gebruikt voor decoratie van hoofdtooien, kleding, tassen, knutselprojecten, enz.

Er zijn meerdere soorten verenband. De variaties bestaan uit het soort veren dat er in verwerkt zit. Daardoor variëren de breedtes en de kleuren.

De basic series zijn opgebouwd uit natuurlijke ongeverfde veren. Maar de meeste banden hebben geverfde veren, waardoor de kleurenvariatie best groot is. Verenband is niet wasbaar en kan kleur afgeven als het nat wordt. De afmetingen die bij de verenbanden staan zijn de breedtematen gemeten op het langste punt. Omdat dit een natuurproduct is kunnen de mate afwijken van hetgeen bij het artikel beschreven staat.

Medailles en insignes


Medailles en insignes voor het decoreren van een carnavalsjas, een tas, een rugzak of gewone kleding. Er is een diversiteit van artikelen samengevoegd in deze categorie.

Medailles met corsagespelden ter bevestiging, Insignes welke vast gestikt moeten worden en strijkapplicaties.

Mouwhouders


Mouwhouders of mouwophouders met knijpers aan beide zijden, worden zowel gebruikt voor mouwen als voor siersluiting op de rugpanden van jas of vest.

De mouwhouders zijn gemakkelijk te bevestigen, want ze worden gewoon met de knijpers vast geklemd. Ook is het heel gemakkelijk om ze van het enen naar het andere kleding stuk te verwisselen.

Studs, Spikes, siernieten en splitpennen


Studs, Spikes, siernieten en splitpennen zijn samen gevoegd in dit hoofdstuk omdat deze fournituren nogal verwant zijn aan elkaar.

De siernieten kunnen behalve voor decoratie ook gebruikt worden voor het bevestigen van een gesp aan een band of riem.

De splitpennen worden vaak ook gebruikt als bodemnagels voor tassen.

Spikes en studs hebben alleen een decoratieve functie. Er zijn verschillende manieren van bevestiging.

Verenhoofdbanden


Verenhoofdbanden zijn decoratieve en kleurrijke versieringen welke eenvoudig als hoofdband te gebruiken zijn. Ze worden eenvoudig op de juiste maat afgesteld en passen dus altijd. Deze hoofdtooien zijn gemaakt van touwtjes, veren en kralen.

Eventueel kunnen ze ook gebruikt worden om een hoed of lampenkap mee te versieren. Hoofdverenbanden worden vaak gecombineerd met broches, Indian style corsages, suede gevlochten koord, skai franjes, Ibiza koord en Ibiza band 

Kettingen


Kettingen in allerlei afmetingen en kleuren zijn verkrijgbaar bij Fournituren 4 fun®. Ketting is een van de vele fun fournituren welke voor allerlei verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Voor bijvoorbeeld decoratie van kleding, tassen, woonaccessoires, gothic, steampunk, carnaval, knutselprojecten enz.

De meeste van deze kettingen zijn van aluminium, welk een kleurtje gekregen heeft. Er zijn veel kleuren beschikbaar waaronder veel metaalkleuren.

Schouder epauletten


Schouder epauletten voor decoratie van kleding of tassen zijn in de verschillende soorten, kleuren en dessins verkrijgbaar. Sommige moeten vast gestikt of met textiellijm bevestigd worden. Andere soorten hebben kleine veiligheidsspelden waarmee ze eenvoudig bevestigd kunnen worden. Zodoende is het mogelijk om deze epauletten van kledingstuk te verwisselen.

De stoere epauletten worden ook vaak als mode accessoire op (jeans) jasjes gebruikt. De epauletten zijn goed te combineren met de medailles en de strass banden

Search engine powered by ElasticSuite