Oktoberfest & Tiroler Trachten voor u uitgezocht
 
Fournituren voor Oktoberfeest zoals het maken van dirndls, lederhosen en folkloristische kleding zijn te vinden in deze categorie. Van leuke edelweiss applicaties en knopen tot miederhaken en sluitingen, het is te vinden in dit hoofdstuk. Er is een onderverdeling gemaakt in landhuis knopen, versieringen, applicaties, miederhaken en sluitingen. Het zijn allemaal kleine accessoires waarmee je Oktoberfeest kleding kunt garneren. In combinatie met de juiste stoffen. kantjes, linten en folklore sierbanden maak je zelf de mooiste creaties.
 
Bij Fournituren 4 fun® vindt u alle mogelijke accessoires aan goedkope prijzen voor het maken van Oktoberfeest kleding.

 

Oktoberfest sierband

Oktoberfest sierbanden, een reeks geweven banden welke gerelateerd zijn aan traditionele klederdrachten. Zodoende worden deze vaak gebruikt voor Oktoberfeest kleding, tafellakens, beddengoed, volksdanskleding enz.

Vaak zijn in deze banden bloemetjes, hartjes of edelweiss motiefjes geweven.  Veelal worden de folklore sierbanden gecombineerd met de Landhuisstijl of Oktoberfeest artikelen.


 

Landhuis versieringen

Landhuis versieringen zijn kleine metalen decoraties waarmee Oktoberfeestkleding versiert kan worden. Vooral kleine Edelweiss en de hartvormige decoraties zijn heel geschikt.

Ook de Oktoberfest knopen kunnen de finishing touch aan uw creatie geven. Combineer dit nog met enkele leuke Edelweiss applicaties en het feest kan beginnen.


 

Landhuis knopen

Landhuis knopen zijn Oostenrijkse knopen voor Dirndl en Oktoberfeestkleding.

Deze knopen in traditionele stijl zoals Edelweissknopen, hoornknopen, passen goed bij de miederhaken, de landhuisversieringen en de landhuis of Tiroler applicaties. 

Deze Oktoberfeest knopen zijn authentiek en mooi afgewerkt. 


 

Landhuis applicaties

Landhuis applicaties is een reeks applicaties in Oostenrijkse/Zwitserse/Zuid Duitse stijl, welke hier vooral voor kleding voor Oktoberfeesten gebruikt worden. Er zijn allerlei verschillende motieven met bloemen, sommige per paar, voor op Dirndls. Ook zijn er de stoerdere motieven voor de herenkleding, welke ook veel op hoeden verwerkt worden.

De meeste van deze Oktoberfeest applicaties zijn op strijkbaar.


 

Oktoberfest geruit

Bij de originele Beierse en Tiroler kleding komen veel ruitjespatronen voor in de stoffen en materialen die er aan verwerkt zijn. Zodoende zijn in deze reeks allerlei fournituren samen gevoegd waar ruitjes patronen in verwerkt zijn.

Kantjes, bandjes, linten, biaisbanden, knoopjes, allemaal met ruitjespatroon


 

Tiroler sluitingen

Tiroler sluitingen worden gebruikt aan Oktoberfeest kleding. Het zijn inhaakgespen in brons- en zilverkleur, die worden gebruikt als decoratieve sluitingen van Dirndls en hesjes.

Eventueel kunnen de sluitingen nog gecombineerd worden met andere accessoires zo dat het een geheel een unieke creatie vormt. Creativiteit begint bij het maken van de juiste combinaties.


 

Miederhaken

Miederhaken worden gebruikt om vast te stikken op traditionele kledingstukken.

Ze dienen om een lintkoord of veter door te rijgen, zo dat deze combinatie dienst kan doen als sluiting. Vaak worden de miederhaken gecombineerd met andere accessoires zo als folklorebandketting en applicaties.

 


 

Leer, Skai & Suéde

In deze categorie fournituren die prima gebruikt kunnen worden om Oktoberfeestkleding te maken of te repareren. Zo zijn mooie elleboogstukken, biasbanden en paspelbanden in (kunst)leder en skai hier te vinden.

Tevens zijn er aan deze categorie mooie sierbanden toegevoegd in de bruin-beige kleur die vaak bij het maken van lederhosen gebruikt wordt.

 


 

Broderie kant

Broderie kant is fijn geborduurde kant die meestal uit katoenen of synthetische weefsels bestaan. Sommige broderiekanten hebben een beetje een satijnachtige afwerking waardoor het nog mooier oogt. 

De meeste broderie is wit van kleur. Maar uiteraard zijn er ook andere kleuren beschikbaar. Deze kant in mooi te verwerken aan uw dirndl.