Extra korting? Klik HIER en bezoek onze Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Reparatie & herstelwerk  de juiste fournituren

Reparatie of herstelwerk is een veelomvattend begrip in de fourniturenbranche. In deze tijd waarin het steeds belangrijker wordt het milieu te ontzien, is het vaak een uitkomst om iets te repareren in plaats van het meteen weg te gooien. Zo kun je een kapotte rits in een kledingstuk vrij eenvoudig vernieuwen of een gat in een broek repareren met kniestukken.

Met een beetje handigheid en het gebruik van handige hulpmiddelen zoals textiellijm, reparatiedoek, naalden,  garen, broekzakken, mouwstukken, kniestukken, applicaties, plakpoeder, ritsen, zoomplakband en veel andere fournituren kun je zelf al heel veel herstelwerk uitvoeren.

Opstrijkbaar reparatiedoek


Opstrijkbaar reparatiedoek zijn opstrijkbare lapjes stof welke gebruikt worden om scheurtjes en gaatjes in textiel te repareren.

De opstrijkbare reparatiedoek wordt bevestigd met een strijkbout en is verkrijgbaar in jeanskleuren en gewone kleuren. Uiteraard mag opstrijkbaar reparatiedoek niet gebruikt worden op hittegevoelige stoffen.

TIP; Als de hoekjes van reparatiedoek een beetje rond afgeknipt worden, zal deze niet zo snel los gaan.

Zelfklevend reparatiedoek


Zelfklevend reparatiedoek zijn zelfklevende lapjes stof welke gebruikt worden om scheurtjes en gaatjes in textiel te repareren. 

Het is ideaal te gebruiken voor materialen die niet gestreken kunnen of mogen worden.

De zelfklevende reparatiedoek is gemaakt van nylon. Deze waterdichte reparatiedoek wordt gebruikt voor reparatie van regenkleding, zeildoek, parasols enz. Soms werkt het nog beter als deze aan twee zijden van het materiaal geplakt wordt, bijvoorbeeld bij reparatie van tentzeilen.

TIP; Als de hoekjes van reparatiedoek een beetje rond afgeknipt worden, zal deze niet zo snel los gaan.

Applicaties en strijkapplicaties


Applicaties en strijkapplicatiesworden gebruikt ter verfraaiing van kleding, tassen, rugzakken, petten enz. Fournituren 4 fun® heeft een enorm aanbod in allerlei verschillende soorten strijkemblemen. Ook is het heel gemakkelijk om een vlek, scheurtje of gaatje in een kledingstuk weg te werken door er een applicatie op te zetten.

Er zijn leuke opstrijkapplicaties voor kinderen en voor volwassenen. Variërend van stoer tot lief. Paillettenapplicaties, goud en zilver strijkapplicaties worden voornamelijk gebruikt voor carnaval en feestkleding.

Er zijn reflecterende opstrijkapplicaties welke gebruikt worden voor rugzakken en schooltassen omdat ze decoratief zijn en ook de verkeersveiligheid bevorderen.

Naaisets en reparatiesets


Naaisets en reparatiesets zijn handige verzamelingen met fournituren voor de beginners, als basispakket, en leuk om cadeau te geven. Tevens zijn er handige kleine reissetjes waarin enkele basic spulletjes zitten. Elke set is anders van samenstelling.

De volledige inhoud staat beschreven bij de productomschrijvingen.

IJzergaren


IJzergaren is een sterk handgaren dat gebruikt wordt voor reparatiewerk, het vast zetten van knopen enz. Het ijzergaren zit verpakt op kunststof sterretjes en heeft een opmaak van 20 meter. Bij het zwarte en witte ijzergaren staan staffelkortingen voor grootverbruikers.

Voor het gebruiksgemak adviseren we een setje inrijgnaalden mee te bestellen. Indien u echt stevig garen zoekt kunt u beter het Naaigaren extra sterk 200 meter met een draaddikte van 30 te kiezen. Dit is namelijk nog sterker, kan ook gebruikt worden op een naaimachine en is beter bestand tegen weersinvloeden.

Naaigaren extra sterk 200 meter


Naaigaren extra sterk 200 meter met een draaddikte van 30 is een heel sterk machine garen. Dit extra sterke garen kan zowel als handgaren en als machinegaren gebruikt worden.

Het is ideaal garen om knopen mee vast te zetten of reparaties mee uit te voeren.

Dit extra sterke naaigaren is vergelijkbaar met ijzergaren. Het voordeel ten opzichte van ijzergaren is dat het steviger is, minder snel gaat rotten als het vaak nat wordt bij voorwerpen die blootgesteld zijn aan weersinvloeden en op een naaimachine gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor het stikken van leer. Hier voor adviseren we het gebruik van Schmetz leernaalden met naalddikte 110.

 

Handnaalden


Handnaalden zijn in veel verschillende variaties verkrijgbaar.

Op de site van Fournituren 4 fun® vindt u, naainaalden, borduurnaalden met en zonder punt, stopnaalden met en zonder punt, lange poppennaalden, wondernaalden waarmee kleine reparaties aan kleding uitgevoerd kunnen worden en smyrnanaalden.

Elastieknaalden waarmee elastiek of jassenkoord door een tunnel van een kledingstuk of bijvoorbeeld kussenhoes van een lounge set getrokken kan worden, kromme naalden voor bijvoorbeeld reparaties aan een meubel of een motorzadel, leernaalden met driehoekige punten zo dat er geen gaatjes in het leer komen, stoffeerdersnaalden setjes met allerlei handige naalden voor reparaties, hele dunne parelnaalden, superhandige inrijgnaalden waar de draad zo ingetrokken kan worden. 

Tenslotte zijn er ook nog kleine reissetjes met fournituren.

Machine naalden


Machine naalden zijn in enorm veel soorten te verkrijgen. De keuze van de juiste naaimachine naalden is essentieel om goed te kunnen stikken. Voor elk type stof of materiaal bestaat er wel een geschikte machinenaald. Daarbij is de keuze tussen merkloze of merknaalden ook van belang. Kiest u voor import goedkope import kwaliteit of gebruikt u de iets duurdere machinenaalden van het Duitse kwaliteitsmerk Schmetz. Schmetz biedt meer keuze in soorten en naalddiktes en is gewoon een topkwaliteit.

Wij adviseren altijd de Schmetz naalden te kiezen.

Naaibenodigdheden


Naaibenodigdheden bestaat uit een variatie aan kleinvak artikelen welke gebruikt worden voor het maken en repareren van kleding en modeaccessoires.

Tornmesjes, biasbandvormers, textiellijm, wonder clips, naadtoeslagmagneten, naaimachinelampjes, radeerwieltjes, jaslusjes, naaimachineolie, boutschoonreinigers, spoelendoosjes, lakenspanners, blinde rits voetjes, magnetische zoomgeleiders, knoopsgatverlengers en nog veel meer handige naaibenodigdheden zijn te vinden in deze afdeling.

Knie- en elleboogstukken


Knie- en elleboogstukken worden gebruikt voor reparatie of voor decoratie van broekspijpen of mouwen van truien, vesten en jassen.

Sommige kniestukken en elleboogstukken zijn op strijkbaar, andere kunnen alleen bevestigd worden door ze vast te stikken. Er zijn verschillende materiaalsoorten in de kniestukken en de elleboogstukken. Ze zijn gemaakt van stevige stof, skai of suèdine. Echt leer wordt niet meer gebruikt voor dit doel, omdat leer niet goed bestand is tegen de wasmachine. Vooral in de kniestukken is er een grote verscheidenheid omdat deze vaak voor decoratie gebruikt worden.

Ritsen


Fournituren 4 fun® heeft een enorm aanbod in ritsen. In totaal zijn er ruim 2500 variaties in soort, maat, kleur of toepassing in voorraad. Ritsen worden snel geleverd want de aanwezige voorraad is groot.

Deze snelle levering in combinatie met de goedkope prijzen van deze ritsen vormen een ideale basis voor de levering aan naaiateliers.

In de fourniturenbranche worden de ritssluitingen in twee hoofdgroepen verdeeld; deelbare ritsen en niet deelbare ritsen.

Een deelbare rits is een rits die in twee helften gedeeld kan worden. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld jassen en vesten.

Een niet deelbare rits blijft dicht aan één kant, als deze geopend wordt. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt in een rok, broek, jurk of sierkussen.

Drukknopen


Drukknopen zijn metalen inslagknopen die uit meerdere onderdelen bestaan en eenvoudig open en dicht gemaakt kunnen worden.

Het bevestigen van drukknopen gebeurt met speciaal gereedschap een kleine hamer. Een stevige ondergrond is belangrijk als u de knopen bevestigd. Er zijn meerdere soorten drukknopen. Naar gelang de toepassing en vooral de dikte van het materiaal waarin ze bevestigd worden, heeft elke soort drukker zijn eigen toepassingsgebied.

Vingerhoeden


Vingerhoeden dienen ter bescherming van uw vingertoppen. Tevens kunt u meer kracht op de naald zetten tijdens het stikwerk.

Er zijn metalen vingerhoeden en leren vingerhoeden. De leren vingerhoeden hebben een klein metalen plaatje ter bescherming. Uiteraard zijn er verschillende maten in de handel. De vingerhoeden moeten niet te strak zitten, maar moeten wel klem blijven zitten om uw vingertoppen, zo dat ze er niet bij het minste of geringste van af vallen. Metalen vingerhoeden worden ook vaak gebruikt voor het bespelen van een wasbord.

Elastiek


Elastiek is een van de belangrijkste artikelen op fourniturengebied. Er zijn heel veel soorten, kleuren, diktes en breedtes in elastiek.

De meest gebruikte elastiek is de band elastiek welke we in een soepele en een stevige kwaliteit aanbieden.

Dan is er nog  koord elastiek, elastisch garen, rimpelelastiek, orthopedisch elastiek, knoopsgatenelastiek, lingerie elastiek, antislip elastiek, siliconenelastiek, tutu elastiek en elastiek in kleuren en designs.