Extra korting? Klik HIER en bezoek onze Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Algemene voorwaarden

 

 

Toepassing

 

Fournituren4fun® is een wettelijk Europees gedeponeerd handelsmerk van Zipper Fournituren BV, Kopenhagenstraat 95, 6135LL Sittard.

 

Kamer van Koophandel nummer 82558299, BTW nummer NL 862518295B01

 

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst op afstand, welke tot stand komen door het plaatsen van een bestelling in de webwinkel van Fournituren4fun®.

 

Door te bestellen accepteert de klant de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van Fournituren4fun®.


Totstandkoming van de overeenkomst

 

Fournituren4fun® is gerechtigd een bestelling te weigeren of aan de levering bijzondere voorwaarden te verbinden. Als Fournituren4fun® het woonadres van de klant niet kan vaststellen, wordt de bestelling niet geaccepteerd.


Prijzen en kosten

 

De prijzen zijn inclusief 21% BTW.

 

De prijzen die online worden vermeld zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten die bij iedere bestelling in rekening worden gebracht bedragen € 4,95 binnen Nederland, ongeacht de grootte en het gewicht van het pakket. Voor leveringen naar de Waddeneilanden brengt de vervoersmaatschappij extra kosten in rekening. Fournituren4fun® is genoodzaakt deze toeslag door te berekenen. De toeslag bedraagt € 6,50.

De verzendkosten voor enkele andere Europese landen zijn als volgt:

België:
Bij orders onder de €10,- zijn de verzendkosten € 12,95.
Bij orders vanaf €10,- zijn de transportkosten € 9,95.

Luxemburg: € 12,95.
Duitsland: € 14,95.
Frankrijk: € 18,95.

Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, wordt er sinds 1 januari 2020 strikt onderscheid gemaakt tussen het verzenden van documenten en goederen. Dit betekent dat alle goederenzendingen naar het buitenland voortaan als pakket moeten worden gefrankeerd, ook al zit het in een envelop. Hierdoor zijn de verzendkosten naar het buitenland voor ons duurder, zodoende deze verzendkosten. 

De verzendkosten van andere landen worden in overleg tussen klant en Fournituren4fun® per afzonderlijke bestelling bepaald, alvorens de bestelling geplaatst wordt door de klant.

Indien een door Fournituren4fun® verstuurde bestelling niet door de klant aangenomen wordt en zodoende geretourneerd wordt door de verzendfirma, brengt Fournituren4fun® de gemaakte verzendkosten voor het retour zenden, behandelingskosten en administratiekosten in rekening aan de klant.

Indien de portokosten lager uitvallen dan de door Fournituren4fun® berekende kosten, worden deze niet gecrediteerd aan de klant. Deze kosten worden namelijk ook in rekening gebracht voor transactiekosten, verpakkingsmateriaal, overheadkosten enz.


Levering

 

Fournituren4fun® betracht de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het in ontvangst nemen van bestellingen en het verzenden van de bestelde artikelen. Fournituren4fun® verzendt de geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk. In de regel vindt de levering plaats 1-3 werkdagen nadat de bestelling is ontvangen. Als een levering niet of niet tijdig kan plaatsvinden, omdat de bestelde artikelen niet op voorraad zijn of om een andere reden vertraging ondervinden, dan krijgt de klant daar zo spoedig mogelijk bericht van.

Indien de klant een bestelling vanaf een Waddeneiland plaatst brengen we daar geen extra kosten voor in rekening. Wel is het mogelijk dat de levering enkele dagen langer duurt dan gewoonlijk. Indien een snelle levering van belang is, is het mogelijk om tegen extra betaling de zending sneller te leveren. Hiervoor dient alvorens de order geplaatst wordt contact opgenomenen te worden.


Bezorgadres en leveringsservice

 

Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor schade welke ontstaat omdat de klant een onjuist adres ingevuld heeft bij het plaatsen van de bestelling. Helaas kunnen we het afleveradres niet meer veranderen nadat een bestelling is verstuurd. Indien bij het plaatsen van de bestelling een verkeerd adres of een postbusnummer is ingevuld waardoor het pakket retour komt of ‘zoek’ raakt, is de klant zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van het verkeerd invullen van het adres. Alle kosten die hieruit voortvloeien zijn voor de klant, ook indien de order uiteindelijk wordt geannuleerd.

Fournituren4fun® accepteert geen bestellingen waarbij het opgegeven adres een postbus is.

Indien Fournituren4fun® uw bestelling verzend met de pakketdienst van DHL ontvangt de klant per e-mail een Track & Trace code. In België verzorgd bpost de levering voor DHL. Voor brievenbuspakketten van PostNL is geen Track & Trace beschikbaar.

Als de klant niet thuis is op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij de buren kan worden afgegeven bezorgt DHL of bpost het pakket de volgende dag bij een ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in de brievenbus. Met de code op deze kaart kan de klant via Track & Trace zien bij welk ServicePoint het pakket wordt bezorgd.

De klant kan er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen. De klant heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wil de klant liever een ander ServicePoint kiezen is dat eveneens mogelijk. 

Zodra de zending is bezorgd bij een ServicePoint ontvangt de klant hiervan bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na enkele dagen sturen deze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt (bij bpost 14 dagen) wordt het teruggestuurd naar Fournituren4fun®.

Als een zending naar Fournituren4fun® terug onderweg is kan het pakket niet meer onderschept worden. Fournituren4fun® zal het pakket zodra dit binnen is opslaan in het magazijn. Indien de klant contact met Fournituren4fun® opneemt kan deze de zending opnieuw sturen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Zo zal de klant de kosten voor het opnieuw verzenden als ook de kosten voor het retourneren naar Fournituren4fun® moeten betalen. Zodra deze kosten zijn voldaan zal Fournituren4fun® de zending opnieuw naar de klant verzenden. Bij het eventueel annuleren en crediteren van de bestelling is Fournituren4fun® gerechtigd om de kosten voor de retourzending in mindering te brengen van het te crediteren bedrag.

De klant heeft, indien er geen handtekening vereist is, ook de mogelijkheid een pakketje te laten bezorgen op een plek rondom het huis. Dit moet een veilige, overdekte plek zijn en dit dient de klant zelf te regelen op de Track & Trace pagina van de zending. Fournituren4Fun®, DHL en bpost zijn niet aansprakelijk indien het pakketje beschadigd raakt, kwijt is of wordt gestolen nadat DHL of bpost deze heeft afgeleverd. De klant is hier zelf verantwoordelijk voor, iedere keer dat de klant voor Afgesproken Plek kiest wijst DHL en bpost op de voorwaarden en vraagt DHL en pbost om hiermee akkoord te gaan.

Indien er een geschil ontstaat over het afleveren van een zending zal Fournituren4fun® de desbetreffende transporteur verzoeken een onderzoek te starten. De uitkomst van dit onderzoek is doorslaggevend in de verdere afhandeling. Mocht een zending zoek zijn geraakt zal Fournituren4fun® de kosten voor het opnieuw verzenden op zich nemen. Indien het onderzoek door de transporteur uitwijst dat de zending is afgeleverd zal de bestelling niet opnieuw worden verzonden of op enige andere wijze worden gecompenseerd.

 


Retourneren en herroepingsrecht voor consumenten

 

Voor alle aankopen geldt een zichttermijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de bestelling door de klant. In deze periode heeft de klant herroepingsrecht. Dit betekent dat de klant de mogelijkheid heeft om zonder verplichtingen -afgezien van de retourkosten- de ontvangen artikelen terug te zenden, met uitzondering van producten die voor de klant op maat gemaakt zijn, speciaal besteld zijn, geknipte producten, geknipte meterwaren en (naaimachine)lampjes. Lampjes kunnen om technische redenen niet worden geruild/geretourneerd.

LET OP: Afgeknipte meterwaren worden niet omgeruild, terug genomen of gecrediteerd. 

Voor retourneren gelden enkele voorwaarden:

Het artikel moet per omgaande, uiterlijk binnen de termijn van 14 dagen (gerekend vanaf het moment van ontvangst voor de klant op het bezorgadres) worden teruggezonden.

Geretourneerde artikelen dienen in ongebruikte, onbeschadigde staat te verkeren en te worden geretourneerd in de originele, ongeopende verpakking, zodat ze opnieuw kunnen worden verkocht als nieuw, zonder enige tekenen van gebruik of beschadiging.

Indien de klant ervoor kiest om ondanks duidelijke leveringsvoorwaarden afgeknipte meterwaren of geopende verpakkingen te retourneren, zal Fournituren4fun® geen actie ondernemen en zullen deze producten niet worden gecrediteerd. De desbetreffende artikelen kunnen opnieuw naar de klant worden verzonden tegen volledige betaling van de kosten en binnen een redelijke termijn. Indien hier niet aan wordt voldaan, zullen ze worden toegevoegd aan de restantenbak voor donatie aan het goede doel.

In het geval de klant iets retourneert dient deze het factuurnummer en de NAW gegevens bij de retourzending toe te voegen. De door Fournituren4fun® in rekening gebrachte verzendkosten worden niet gecrediteerd aan de klant als een gedeelte van een bestelling geretourneerd wordt. Indien de klant bij het plaatsen van de order de betaling heeft afgerond met PayPal zullen de in rekening gebrachte 4% extra kosten niet worden crediteren. Deze kosten worden immers door PayPal in rekening gebracht, ook wanneer de klant de order retourneert.

Fournituren4fun® adviseert om retourzendingen te versturen met een track & trace zodat het pakket altijd te traceren is. Retourzendingen die niet door Fournituren4fun® ontvangen worden zullen niet worden vergoed. Goederen die geretourneerd worden dienen degelijk verpakt te worden. Indien deze beschadigd terug komen worden deze goederen niet gecrediteerd door Fournituren4fun®.

 

Retourzendingen dient de klant te sturen naar;

 

Fournituren4fun
Kopenhagenstraat 95
6135LL SITTARD
Nederland

 

 


Retourneren en herroepingsrecht voor zakelijke klanten

 

Voor zakelijke klanten is het herroepingsrecht niet van toepassing, echter in de meeste gevallen maken we hierop een uitzondering. Ook de zakelijke klant kan producten retourneren. Dit betekent dat de klant de mogelijkheid heeft om zonder verplichtingen -afgezien van de retourkosten- de ontvangen artikelen terug te zenden, met uitzondering van geknipte producten en geknipte meterwaren.

Indien er speciaal voor de zakelijke klant producten worden geproduceerd en/of ingekocht is het niet mogelijk deze te retourneren.


Leeftijdsgrens

 

Fournituren4fun® accepteert geen bestellingen van personen onder de 16 jaar.


Kleuren

 

Fournituren4fun® kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. Elke monitor heeft zijn eigen kleuren weergave waardoor kleurafwijkingen mogelijk zijn. Nagenoeg alle op de website geplaatste foto's zijn gecorrigeerd om een zo natuurgetrouw mogelijk beeld te geven. Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen.


Afmetingen

 

Voor alle maatgevingen bij gespen, bretelclipsen, schuifgespen, D-ringen, schuifpassanten, parachutegespen e.d. geldt dat dit doorvoermaten zijn.

 

Ondanks het feit dat alle maten zo zorgvuldig mogelijk worden beschreven, kan Fournituren4fun® niet garanderen dat er soms minimale afwijkingen mogelijk zijn.

 

Indien de klant een hele rol of kaart van een product bestelt, kan er een lasnaad aanwezig zijn. Dit is inherent aan het product en kan nooit een reden zijn om een product te retourneren. De klant dient er tevens rekening mee te houden dat er een maximaal aantal meters op een kaart/verpakking/rol zit. Indien er 20 meter op een rol zit kan Fournituren4fun® geen 25 meter aan één stuk leveren.


Kleurverschillen, afwijkingen in afmetingen en corrosie.

 

Fournituren4fun® probeert elk product, kleur en afmeting zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven in de productomschrijvingen. Vanwege de hoge omloopsnelheid wisselt de aanwezige voorraad echter voortdurend. Zodoende kunnen kleurafwijkingen of afwijkingen in afmetingen ontstaan. Fournituren4fun® is niet aansprakelijk voor kleurverschillen welke ontstaan omdat producten een ander verfbad of andere kleursamenstelling gekregen hebben. Ook voor afwijkingen in afmetingen is een verschil tot 10% acceptabel en geven geen recht op enige aansprakelijkheid jegens Fournituren4fun®.

Vernikkeld staal (en staal met een toplaag) is geen roestvrij staal echter staal dat roestwerend behandeld is. Dit product zal uiteindelijk gaan roesten en/of uitslaan. Dit is echter sterk afhankelijk van het gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een halster voor een paard dat buiten staat of een halster dat altijd droog in een kast hangt. Ook bij een zwetend dier of bij gebruik in (zee)water gaan producten van vernikkeld staal en staal met een toplaag sneller roesten en/of uitslaan. Dit is inherent aan het product, hierop zit geen garantie.


Meterwaren

Indien de klant meterwaren bestelt, streeft Fournituren4fun® er naar dit zo veel mogelijk aan één stuk te leveren. Indien dit grote metrages of hele rollen betreft, kan het zijn dat dit desondanks toch in stukken geleverd wordt.

Sommige artikelen worden in eenheden van een aantal meters aangeboden. Indien de klant meerdere eenheden bestelt levert Fournituren4fun® dat vaak aan één stuk zodat de klant minder knipafval heeft. Dit is logisch, het is namelijk voor de klant eenvoudig om stukken te knippen, veel makkelijker dan het aan elkaar te moeten zetten. Fournituren4fun® doet dit naar eigen inzicht en zonder overleg met de klant.


Reclamatie en klachtenprocedure

 

Indien de klant een klacht heeft over een product dat zij hebben ontvangen, dient deze klacht binnen 8 dagen na ontvangst van het product te worden gemeld aan Fournituren4Fun®. De klant dient de klacht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven, inclusief eventuele foto's die de klacht kunnen verduidelijken.

Het niet tijdig indienen van een klacht zoals hierboven beschreven, kan leiden tot het verlies van recht op enige vorm van compensatie of restitutie.

Na ontvangst van de klacht zal Fournituren4Fun® deze zo spoedig mogelijk onderzoeken. Indien de klacht gegrond wordt bevonden, zal Fournituren4Fun® naar eigen goeddunken beslissen over de passende oplossing, waaronder reparatie, vervanging of terugbetaling van het product.

In geval van wijzigingen aan de geleverde fournituren door de klant of een derde partij, zoals knippen, verwerken of op andere wijze aanpassen, behoudt Fournituren4Fun® zich het recht voor om klachten met betrekking tot dergelijke gewijzigde fournituren niet in behandeling te nemen. Fournituren4Fun® moet te allen tijde het originele product in zijn volledige omvang kunnen beoordelen.

 


Copyright

 

Niets van deze webshop mag zonder toestemming van de rechthebbende worden overgenomen.


Privacy

 

Voor meer informatie over uw privacy verwijzen we u graag naar onze privacyverklaring op onderstaande pagina:

https://www.fournituren4fun.eu/privacyverklaring


Disclaimer

 

Hoewel Fournituren4Fun® erna streeft om in de webshop betrouwbare en actuele informatie te verstrekken, kan Fournituren4Fun® niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Fournituren4Fun® kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van onze webshop. Fournituren4Fun® accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden of voor onjuiste informatie van 'derden' waarna in deze webshop verwezen wordt. Fournituren4Fun® kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.


Juridische geldigheid

 

Deze algemene voorwaarden wordt beschouwd als deel van de internetpublicatie betrekking hebbend op deze webshop. Wanneer bepaalde uitingen op deze webshop incorrect zijn en/of in strijd zijn met de wet, heeft dat geen invloed op andere uitingen die elders op deze webshop worden gedaan.