Algemene voorwaarden

Toepassing

Fournituren4fun is een wettelijk Europees gedeponeerd handelsmerk van Zipper Fournituren, Kopenhagenstraat 95, 6135LL Sittard.

Kamer van Koophandel nummer 14025190, BTW nummer NL815412812B01

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst op afstand, welke tot stand komen, door het plaatsen van een bestelling in de webwinkel van Fournituren4fun.

Door te bestellen accepteert de klant de toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van Fournituren4fun.

Totstandkoming van de overeenkomst

Fournituren4fun is gerechtigd een bestelling te weigeren of aan de levering bijzondere voorwaarden te verbinden. Als Fournituren4fun het woonadres van de klant niet kan vaststellen, wordt de bestelling niet geaccepteerd.

Prijzen en kosten

De prijzen online zijn inclusief 21% BTW.

De prijzen die online worden vermeld zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten die bij iedere bestelling in rekening worden gebracht bedragen € 2,95 binnen Nederland, ongeacht de grootte en het gewicht van het pakket.

De verzendkosten voor enkele andere Europese landen zijn als volgt:

België € 6,95
Duitsland € 7,95
Luxemburg € 7,95
Frankrijk € 9,95
Polen € 10,95
Spanje € 10,95
Portugal € 10,95
Oostenrijk € 10,95
Denemarken € 18,95
Zweden € 20,95
Finland € 22,95

De verzendkosten van andere landen worden in overleg tussen klant en Fournituren4fun per afzonderlijke bestelling bepaald, alvorens de bestelling geplaatst wordt door de klant.

Indien een door Fournituren4fun verstuurde bestelling niet door de klant aangenomen wordt en zodoende geretourneerd wordt door de verzendfirma, brengt Fournituren4fun de gemaakte verzendkosten, behandelingskosten en administratiekosten in rekening aan de klant. Indien de portokosten lager uitvallen dan de door Fournituren4fun berekende kosten, worden deze niet gecrediteerd aan de klant. Deze kosten worden namelijk ook in rekening gebracht voor transactiekosten verpakkingsmateriaal, overheadkosten enz.

Levering

Fournituren4fun betracht de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het in ontvangst nemen van bestellingen en het verzenden van de bestelde artikelen. Fournituren4fun verzendt de geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk. In de regel vindt de levering plaats 1-3 werkdagen nadat de bestelling is ontvangen. Als een levering niet of niet tijdig kan plaatsvinden, omdat de bestelde artikelen niet op voorraad zijn of om een andere reden vertraging ondervinden, dan krijgt de klant daar zo spoedig mogelijk bericht van.

Bezorgadres en leveringsservice

Fournituren4fun is niet aansprakelijk voor schade welke ontstaat omdat de klant een onjuist adres ingevuld heeft bij het plaatsen van de bestelling. Fournituren4fun accepteert geen bestellingen waarbij het opgegeven adres een postbus is.

Indien Fournituren4fun uw bestelling verzenden met de pakketdienst van DHL ontvangt u per e-mail een track en trace code. Voor brievenbuspakketten is geen track en trace beschikbaar.

Als u niet thuis bent op het moment van bezorging en het pakket ook niet bij uw buren kan worden afgegeven bezorgt DHL uw pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. Ze laten een kaart achter in uw brievenbus. Met de code op deze kaart kunt u via track en trace zien bij welk DHL ServicePoint uw pakket wordt bezorgd.

U kunt er ook voor kiezen om uw pakket opnieuw thuis of bij uw buren te laten bezorgen. U heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond. Wilt u liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. U kunt uw keuze tot 23:59 uur doorgeven.

Zodra de zending is bezorgd bij een DHL ServicePoint ontvangt u van DHL bericht en kan het pakket daar worden afgehaald. Na drie dagen sturen ze een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt wordt het teruggestuurd naar Fournituren4fun.

Als een zending naar Fournituren4fun terug onderweg is kan DHL het pakket helaas niet meer onderscheppen. Fournituren4fun zal het pakket zodra deze binnen is opslaan in het magazijn. Indien u contact met Fournituren4fun opneemt kan het pakket opnieuw naar u verzonden worden. Hier zijn echter wel extra kosten aan verbonden.

Herroepingsrecht voor consumenten

Voor alle aankopen geldt een zichttermijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de bestelling door de klant. In deze periode heeft de klant herroepingsrecht. Dit betekent dat de klant de mogelijkheid heeft om zonder verplichtingen -afgezien van de retourkosten- de ontvangen artikelen terug te zenden, met uitzondering van geknipte producten en geknipte meterwaren.

LET OP: Afgeknipte meterwaren worden niet omgeruild, terug genomen of gecrediteerd.

In het geval de klant iets retourneert, dient de klant het factuurnummer en de NAW gegevens bij de retourzending te voegen. Artikelen die retour gezonden worden dienen ongebruikt, onbeschadigd en verpakt in originele verpakking te zijn. De klant krijgt zijn geld binnen 14 dagen terug en kan vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen. De door Fournituren4fun in rekening gebrachte verzendkosten worden niet gecrediteerd aan de klant als een gedeelte van een bestelling geretourneerd wordt. Fournituren4fun adviseert om retourzendingen te versturen met een track and trace code, zo dat het pakket altijd te traceren is. Retourzendingen die niet door Fournituren4fun ontvangen worden, worden niet vergoed. Goederen die geretourneerd worden, dienen degelijk verpakt te worden. Indien deze beschadigd terug komen, worden deze goederen niet gecrediteerd door Fournituren4fun.

Retourzendingen dient de klant te sturen naar;

Fournituren4fun
Kopenhagenstraat 95
6135LL SITTARD
Nederland

Herroepingsrecht voor zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten is het herroepingsrecht niet van toepassing, echter in de meeste gevallen maken we hierop een uitzondering. Ook de zakelijke klant kan producten retourneren. Dit betekent dat de klant de mogelijkheid heeft om zonder verplichtingen -afgezien van de retourkosten- de ontvangen artikelen terug te zenden, met uitzondering van geknipte producten en geknipte meterwaren.

Indien er speciaal voor de klant producten worden geproduceerd en/of ingekocht is het niet mogelijk deze te retourneren.

Leeftijdsgrens

Fournituren4fun accepteert geen bestellingen van personen onder de 16 jaar.

Kleuren

Fournituren4fun kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. Elke monitor heeft zijn eigen kleuren weergave waar door kleurafwijkingen mogelijk zijn. Nagenoeg alle op de website geplaatste foto's zijn gecorrigeerd om een zo natuurgetrouw mogelijk beeld te geven. Fournituren4fun is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen.

Afmetingen

Voor alle maatgevingen bij gespen, bretelclipsen, schuifgespen, D-ringen, schuifpassanten en parachutegespen geldt dat dit doorvoermaten zijn.

Ondanks het feit dat alle maten zo zorgvuldig mogelijk worden beschreven, kan Fournituren4fun niet garanderen dat er soms minimale afwijkingen mogelijk zijn.

Indien de klant een hele rol of kaart van een product bestelt, kan er een lasnaad aanwezig zijn. Dit is inherent aan het product en kan nooit een reden zijn om een product te retourneren. De klant dient er tevens rekening mee t e houden dat er een maximaal aantal meters op een kaart/verpakking/rol zit. Indien er 20 meter op een rol zit kan Fournituren4fun geen 25 meter aan één stuk leveren.

Kleurverschillen en afwijkingen in afmetingen.

Fournituren4fun probeert elk product, kleur en afmeting zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven in de productomschrijvingen.

Vanwege de hoge omzetsnelheid wisselt de aanwezige voorraad voortdurend. Zodoende kunnen kleurafwijkingen of afwijkingen in afmetingen ontstaan. Fournituren4fun is niet aansprakelijk voor kleurverschillen welke ontstaan omdat producten een ander verfbad of andere kleursamenstelling gekregen hebben. Ook voor afwijkingen in afmetingen is een verschil tot 10% acceptabel en geven geen recht op enige aansprakelijkheid jegens Fournituren4fun.

Reclamatie en consumentenbescherming

Indien de klant niet tevreden is over de producten of diensten van Fournituren4fun dient deze contact op te nemen met Fournituren4fun, bij voorkeur per email. Fournituren4fun stelt zichzelf tot doel om eventuele klachten altijd in overleg met de klant op korte termijn en op de best mogelijke manier op te lossen. Reclamaties dienen binnen 8 dagen na leveringsdatum te geschieden. Reclamaties na deze periode van 8 dagen, worden niet meer in behandeling genomen.

Copyright

Niets van deze webshop mag zonder toestemming van de rechthebbende worden overgenomen.

Privacy

Voor meer informatie over uw privacy verwijzen we u graag naar onze privacyverklaring op onderstaande pagina:

https://www.fournituren4fun.eu/privacyverklaring

Disclaimer

Hoewel Fournituren4Fun erna streeft om in de webshop betrouwbare en actuele informatie te verstrekken, kan Fournituren4Fun niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Fournituren4Fun kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van onze webshop. Fournituren4Fun accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden of voor onjuiste informatie van 'derden' * waarna in deze webshop verwezen wordt. Fournituren4Fun kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Juridische geldigheid

Deze algemene voorwaarden wordt beschouwd als deel van de internetpublicatie betrekking hebbend op deze webshop. Wanneer bepaalde uitingen op deze webshop incorrect zijn en/of in strijd zijn met de wet, heeft dat geen invloed op andere uitingen die elders op deze webshop worden gedaan.