Extra korting? Klik HIER en bezoek onze Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Klantenservice Fournituren4fun®

Heeft u een vraag? Wellicht staat het antwoord op uw vraag in onderstaande veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen

Uw bestelling zal, mits voorradig, zo spoedig mogelijk naar u worden verzonden. Zodra uw bestelling is betaald, verzenden we uw pakketje in de meeste gevallen binnen 1 werkdag (maandag t/m vrijdag). Mocht het om welke reden dan ook niet mogelijk zijn om uw bestelling snel te versturen, dan nemen we contact met u op via telefoon of e-mail om u hiervan op de hoogte te stellen.

We leveren vrijwel alle artikelen die u in onze webshop vindt direct uit eigen voorraad. Bij enkele producten is de levertijd 2-4 werkdagen. Als dit het geval is, staat het bij het product vermeld.

In het geval van grote bestellingen kan het voorkomen dat een artikel niet voldoende op voorraad is. Dit kan ook gebeuren als er net voor uw bestelling een grote order voor een bepaald artikel is geplaatst. Indien dit zich voordoet, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op en zoeken we samen naar een passende oplossing.

Binnengekomen orders worden direct verwerkt, waardoor het helaas niet mogelijk is om nog iets toe te voegen.

Wij sturen altijd automatisch een bevestiging van uw bestelling per e-mail. Het kan echter gebeuren dat onze e-mails in uw spambox belanden. Daarom raden we aan om regelmatig uw spamfilter te controleren om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt.

Indien u een Hotmail- of Gmail-e-mailadres gebruikt, bekijk dan ook de map 'Ongewenst', 'Reclame' of 'Overige', aangezien onze e-mails daar mogelijk terechtkomen.

Helaas kunnen we niet voorkomen dat onze e-mails in de spambox of reclamemap belanden. U kunt echter zelf instellen dat u onze e-mails in een andere map wilt ontvangen via de instellingen van uw e-mailprogramma.

Als u toch geen e-mail heeft ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. Mogelijk is er een typefout gemaakt bij het invullen van uw e-mailadres.

Omdat producten die u per meter koopt, speciaal voor u op maat worden afgeknipt, is het helaas niet mogelijk om deze te retourneren. Als u echter een volledige kaart, verpakking of rol koopt, kunt u deze uiteraard wel retourneren.

Nee, we streven ernaar uw bestelde meters zo veel mogelijk als één geheel te leveren. Houd er echter rekening mee dat er een maximum aantal meters op een kaart, verpakking of rol zit. Bijvoorbeeld, als een rol 20 meter bevat, kunnen we geen stuk van 25 meter leveren. 

De kosten voor het verzenden van uw bestelling moeten op de een of andere manier gedekt worden, aangezien PostNL en DHL hun diensten niet gratis aanbieden.

Veel webwinkels integreren de transportkosten in de verkoopprijs van de producten. We zouden er ook voor kunnen kiezen om onze productprijzen iets te verhogen, zodat het lijkt alsof we geen verzendkosten in rekening brengen, net zoals veel andere webwinkels doen.

Echter, wij vinden dit niet eerlijk. Op deze manier zouden klanten die grotere bestellingen plaatsen feitelijk te veel verzendkosten betalen.

Webwinkels die 'gratis verzending' aanbieden, verdienen eigenlijk aan deze kosten zonder dat u het merkt. Wij geven er de voorkeur aan om de kosten transparant en eerlijk te houden!

Deze webshop van Fournituren4fun® is ingericht voor de particuliere klant. Fournituren4fun® is een Nederlands bedrijf. We verstrekken geen BTW vrije facturen aan buitenlandse klanten die een bestelling plaatsen in deze webshop.

Bij uw bestelling ontvangt u per e-mail een BTW factuur met Nederlandse BTW. Met deze factuur kunt u de BTW in uw eigen land terugvorderen bij uw belastingdienst.

Indien u een BTW vrije factuur wenst te ontvangen verwijzen we u graag naar onze grootverbruik shop. 

GROOTVERBRUIK SHOP

Voor bestellingen die worden betaald met PayPal geldt een minimaal orderbedrag van € 25,-. Daarnaast brengen wij een extra toeslag van 4% in rekening vanwege de hoge transactiekosten die PayPal hanteert.

Kleuren zoals ze op uw scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. Dit kan onder andere te wijten zijn aan de instellingen van uw beeldscherm. Onze foto's zijn zorgvuldig bewerkt om de kleuren zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat de kleuren exact hetzelfde zullen zijn als u een artikel in twee verschillende bestellingen plaatst, vanwege het gebruik van verschillende verfbaden.

Het is helaas niet mogelijk om uw bestelling bij ons af te halen, we hebben geen afhaal- of bezoekadres.

Dat is zeker mogelijk! In onze reguliere webshop vindt u standaard lage prijzen. Voor grootverbruikers bieden wij echter extra scherpe prijzen bij de aankoop van een geselecteerd aantal producten in grotere hoeveelheden. Bezoek hiervoor onze grootverbruik shop en vraag geheel vrijblijvend een account aan.

De Fournituren4fun® Grootverbruik shop is speciaal ingericht voor grootverbruikers, particulieren én zakelijke klanten.

GROOTVERBRUIK SHOP

Vanwege het grote aantal aanvragen voor staaltjes is het voor ons niet haalbaar om hieraan te voldoen. We bieden echter de mogelijkheid om van veel van onze producten kleine hoeveelheden of losse meters te bestellen. Zo kunt u het product eerst beoordelen voordat u grotere hoeveelheden bestelt. Vindt u geen losse meters in onze webshop? In dat geval hebben we geen open rollen of aangebroken kaarten waarvan we u een stukje kunnen sturen.

Indien u graag een bepaald product in de juiste kleur wenst te bestellen om bij een stuk stof dat u al heeft te passen, kunt u altijd een klein stukje van die stof naar ons toesturen. Wij zullen dan ons best doen om de juiste kleur voor u te vinden. Neem in dat geval eerst even contact met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.

Pakketje niet ontvangen?

Kleine bestellingen worden verzonden via de brievenbusservice van PostNL. We ontvangen regelmatig klachten over de trage bezorging, ondanks dat we alles met de 24-uursservice versturen. We hebben hierover al meerdere keren contact opgenomen met de klantenservice van PostNL. Het enige argument dat we te horen krijgen, is dat het erg druk is. Uiteraard hebben we hier geen invloed op. We verzoeken u dan ook vriendelijk om het afleveradres te controleren, en als dit juist is, vragen we u om geduld te hebben. Het kan in sommige gevallen helaas langer duren voordat u uw bestelling in ontvangst kunt nemen.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op als het antwoord op uw vraag niet te vinden is in onze veelgestelde vragen. We streven ernaar om tijdens kantooruren zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden.

Heeft u een vraag of opmerking over uw bestelling? Vergeet dan a.u.b. niet het ordernummer te vermelden voor een snelle afhandeling.

Contact

Search engine powered by ElasticSuite