Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Fournituren 4 kids - kinderspullen maken

Het maken van kinderspullen is een leuke bezigheid, waarbij je je creativiteit volledig kunt benutten. Met de juiste stoffen en fournituren kun je in geheel eigen stijl en kleuren de mooiste kinderkleding, kinderkamer, slabbetjes, trappelzakken, knuffeltjes, speenkoorden, kussentjes, wandkleden, vlaggenlijnen, enz. maken. In dit hoofdstuk proberen we enkele artikelen uit te lichten, welke zoal gebruikt worden voor dit doel.

Biasband


Biasband is verkrijgbaar in heel veel soorten en kleuren. Of je nu een effen kleur of met iets met een leuke print zoekt, het is er allemaal.

Biasband wordt gebruikt voor het afwerken van kleding en andere accessoires. Ook voor het maken van vlaggenlijnen wordt biasband gebruikt. In het hoofdstuk decobias en printbias zijn de leuke biasbanden met prints en motiefjes te vinden

Gekleurde metalen bretelclipsen


Gekleurde metalen bretelclipsen met een doorvoermaat van 10mm zijn te gebruiken als speenclipsen voor het maken van speenkoorden.

Deze bretelclipsen hebben een heel kleine afmeting en zijn verkrijgbaar in een aantal vrolijke kleuren.

Voor het maken van speenkoorden hebben we meerdere soorten leuke kinderbandjes en linten.

Kunststof clipsen


Kunststof clipsen ook wel speenclips genoemd zijn o.a. geschikt voor het maken van speenkoorden voor baby’s.

Deze speenclipsen zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren. Voor het maken van leuke creaties hebben we meerdere soorten kinderband en lint. Tevens zijn er 25 verschillende kleuren elastiek in 20mm breed, welke hier goed voor te gebruiken zijn. De speenclipsen zijn goed wasbaar en hebben een doorvoermaat van 18 millimeter.

Kinderknopen


Kinderknopen zijn vrolijke knopen met opdruk, of in de vorm van leuke figuurtjes welke speciaal voor kinderkleding en knutselen gebruikt worden.

Kinderknopen zijn goedkope leuke fournituren waarmee op eenvoudige wijze een kledingstuk of knutselwerk verfraaid kan worden. Let wel op dat elke knoop goed vast zit, in verband met gevaar voor inslikken.

Funknopen


Funknopen is een serie met allerlei setjes vrolijke knopen die gebruikt worden voor te knutselen en voor kinderkleding.

Elk setje heeft een eigen thema. Let wel op dat elke knoop goed vast zit in verband met gevaar voor inslikken.

Koord


Koord wordt op allerlei manieren gebruikt voor kinderkleding. Er zijn nogal wat soorten koord, maar vooral het jassenkoord wordt het meest gebruikt.

Er zijn verschillende diktes en veel kleuren. Vaak wordt het gecombineerd met koordstoppers

Koordstoppers en koorduiteinden


Koordstoppers en koorduiteinden doen dienst als hulpmiddel om jassenkoord en elastisch koord aan te sjorren of op zijn plaats te houden.

In de koordstoppers zitten kleine metaalveren die het koord vast klemmen zodra de knop van de koordstopper los gelaten wordt. De koorduiteinden doen dienst als garnering of verdikking op het koord. Dankzij de koorduiteindes kan het koord niet terug de tunnel in getrokken worden. Let wel op dat alles goed vast zit in verband met gevaar voor inslikken.

Kinderbandjes


Kinderbandjes zijn te vinden in de categorie lint. Bij de kinderband zijn de motiefjes geweven in het band.

Er zijn veel verschillende motiefjes waar onder stoer band, band met lieveheersbeestjes, band met cup cakes, band met uiltjes, band met sprookjesfiguren en nog veel meer. Kinderbandjes zijn erg leuk om zelf speenkoorden van te maken.

Deco lint


Deco lint is een categorie vol lintjes met opdruk voor kinderen.

Of u nou lint met sterren, lint met hartjes, lint met autootjes, lint met muzieknoten, lint met konijntjes of lint met bloemetjes zoekt, het zit er allemaal bij.

Deze linten worden voornamelijk gebruikt om mee te knutselen.

Applicaties en strijkapplicaties


Applicaties en strijkapplicaties zijn verkrijgbaar in heel veel soorten. Zeker voor kinderspullen zijn er veel leuke applicaties.

Ook de serie applicaties cartoon is echt veel decoratiefs te vinden.

Applicaties zijn ook goed te gebruiken voor het repareren van kleine scheurtjes in kleding.

Elastiek


Elastiekwordt op de meest uiteenlopende manieren gebruikt voor kinderspullen. Voor kinderkleding wordt de soepele band elastiek en knoopsgaten elastiek het meest gebruikt.

Voor decoratieve doeleinden zijn er allerlei soorten gekleurd elastiek, multicolor elastiek en elastiek met strepen.

Veiligheidsspelden en luierspelden


Veiligheidsspelden en luierspelden worden gebruikt om twee stoffen aan elkaar te bevestigen. Veiligheidsspelden zijn in verschillende maten. Vooral de zilverkleurige zijn in veel maten leverbaar.

Voor kinderen worden meestal de luierspelden gebruikt omdat deze beveiligd zijn tegen het ongewild open gaan. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en licht blauw.

Drukknopen


Drukknopen zijn heel geschikt om te verwerken in kinderkleding. Voornamelijk de Babydrukkers en Roland drukkers.

De babydrukkers worden vaak in rompertjes gebruikt. Ook voor andere kledingstukken zijn deze heel bruikbaar. En het leuke er van is dat er veel kleuren zijn waar uit gekozen kan worden.

Ritsen voor trappelzakken


Indien een rits in een trappelzak of kinderslaapzak gestikt moet worden adviseren we het gebruik van een deelbare spiraal rits met een tandbreedte van 5mm. Deze ritsen zijn stevig en hebben een stoffen afwerking aan de binnenzijde. Hierdoor irriteren ze niet op de huid.

Het metalen blokje waar de rits-helften in elkaar gehaakt worden kan of dicht gestikt worden of aan de bovenzijde van de trappelzak komen.

 

Ritsen voor kinderbroek, rok & jurk


Indien er een rits in een kinderbroek of -rok gestikt moet worden, is het verstandig om hier een niet deelbare nylon rits met een tandbreedte van 3 mm. voor te gebruiken. Dit zijn vrij zachte en soepele ritsen, die sterk genoeg zijn voor deze toepassing.

Het gebruik van dikkere of metalen ritsen raden we af, omdat die te zwaar en stug zijn.

Search engine powered by ElasticSuite