Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Paardenhalsters maken -  accessoires voor paarden

Paardenhalsters en andere accessoires voor paarden worden vaak zelf gemaakt door de paardenliefhebbers omdat het voordeliger is of omdat het dan naar eigen smaak gemaakt kan worden. In dit hoofdstuk worden enkele fournituren uitgelicht welke goed bruikbaar zijn voor dit doel.

Halsbanden in uni color


Halsbanden in uni color zijn effen gekleurde sterke polypropyleen banden. Deze worden gebruikt voor het maken van halsbanden. Het band is vergelijkbaar met parachuteband maar dan dikker van materiaal. Uiteraard kan dit band ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld als tassenband, rugzakkenband, band voor riemen en rolluiken, enz.

De diktes van deze polypropyleen halsbanden zijn als volgt; 10mm / 1,7mm, 15mm / 2,1mm, 20mm / 2,6mm, 25mm / 2,6mm.

Rubber halsbanden


Rubber halsbanden zijn dikke, supersterke polypropyleen banden met een rubber coating die de band een soort anti slip laag geven. Het halsband met rubber wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van halsbanden van dieren. Maar uiteraard kan het ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Dit band is wasbaar in de wasmachine.

De diktes van deze rubber/polypropyleen banden zijn als volgt; 15mm / 2,3mm, 20mm / 2,2mm, 25mm / 2,4mm.

Geweven halsbanden


Geweven halsbanden zijn geweven polypropyleen banden die sterk en stevig zijn. Ze worden gebruikt voor het maken van paardentuig, hondenriemen, rugzakken, visgerei, enz. De diktes variëren per band.

Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar waaronder band met pootjes of botjes, camouflagedessin, traditionele dessins en zelfs ook met reflecterende strepen. Deze reflecterende halsband weerkaatst het licht in donkere situaties.

Heavy duty D ringen


Heavy duty D ringen zijn stevige stalen halfronde ringen welke dichtgelast zijn zo dat ze als zware sluiting dienst kunnen doen. De heavy duty D ringen kunnen niet open buigen, omdat ze dicht gelast zijn. Daarom worden ze vaak gebruikt voor paarden en honden. Tevens zijn ze goed te combineren met onze supersterke halsbanden en parachutebanden.

Om D ringen als sluiting te kunnen gebruiken, moeten ze met twee stuks naast elkaar bevestigd worden.

Heavy duty schuifgespen


Heavy duty schuifgespen zijn een aantal schuifgespen welke we geselecteerd hebben in een aparte categorie omdat deze schuifgespen extra zwaar uitgevoerd zijn. Ze kunnen dus voor toepassingen gebruikt worden, waarbij er veel spanning op de gespen komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rugzakken, paardenhalsters, sjorbanden enz.

Vooral de schuifgespen die uit één stuk stalen plaat gestanst zijn, kunnen een enorme spanning verdragen. Uiteraard zijn er meerdere breedtes en soorten heavy duty schuifgespen. 

Heavy duty gespen


Heavy duty gespen zijn een aantal gespen welke we geselecteerd hebben in een aparte categorie omdat deze schuifgespen extra zwaar uitgevoerd zijn. Ze kunnen dus voor toepassingen gebruikt worden, waarbij er veel spanning op de gespen komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rugzakken, paardenhalsters, sjorbanden enz.

Heavy duty musketons en wartels


Heavy duty musketons en wartels zijn extra stevige muskatons voor zware toepassingen zoals halsbanden, riemen, rugzakken, enz.

Er zijn verschillende soorten, waaronder paniekhaken. Paniekhaken kunnen in één vlotte beweging geopend worden.

Deze musketons zijn zwaar van gewicht en roestvrij.

Metalen schuifpassanten


Metalen schuifpassanten dienen als lus om het uiteinde van een band of riem door te schuiven zo dat deze beter op zijn plaats blijft zitten.

Er zijn in meerdere breedtes verkrijgbaar. Voor toepassingen waarbij veel spanning op de schuifpassanten komt, zijn de heavy duty schuifpassanten een uitkomst. Deze kunnen prima gebruikt worden voor paardenhalsters.

Stalen ringen


Stalen ringen zijn vernikkeld en dicht gelast. Het zijn multifunctionele stevige ringen welke voornamelijk worden gebruikt voor zadels, rugzakken, tassen, gordijnen, enz.

Omdat deze ringen dicht gelast zijn kunnen ze vrij veel spanning verdragen. Uiteraard naar gelang de afmeting van de ring. De 50mm ringen kunnen bijvoorbeeld maximaal 450 kilogram trekkracht verdragen.

De afmetingen die bij deze ringen vermeld staan, zijn de doorvoermaten / binnenmaten.

Search engine powered by ElasticSuite