Extra korting? Klik HIER en bezoek onze Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Je interieur pimpen? -  de juiste fournituren

Heel veel fournituren zijn ook bruikbaar voor aan woninginterieur gerelateerde voorwerpen. Denk hierbij aan zaken als sier- en zitkussens, gordijnen, beddengoed, kinderkamers en het pimpen voorwerpen zoals vaasjes, tafellakens, lampenkappen of het opknappen van meubels. Voor elke toepassing zijn andere fournituren nodig. In dit hoofdstuk proberen we suggestie te geven welke fournituren hier voor zo al gebruikt worden.

Paspelband


Paspelband is uitermate geschikt om te verwerken aan sierkussens en meubels. Paspelband, ook wel pipingband genaamd, wordt in de naden weg gestikt op een zodanige wijze, dat de verdikking of het koord van de paspelband uit de naad blijft steken. Op deze wijze maak je dus eigenlijk een extra rand langs de naadranden.

Ook bij het restaureren van meubels wordt vaak paspelband gebruikt. Vooral de iets dikkere soorten geven een behoorlijk effect. Ook hier zijn meerdere soorten en kleuren verkrijgbaar. Sommige zijn ook te combineren met het koord of sierband, omdat ze dezelfde kleuren hebben.

Galon


Galon is een traditionele sierband welke veel in woninginterieur verwerkt wordt. Vooral langs meubels, lampenkappen en kussens wordt dit veel gebruikt.

Er zijn diverse mogelijkheden in materiaal, dessins, kleuren en breedtes.

Met enige fantasie en creativiteit kunnen zo de mooiste designs ontwikkeld worden.

Bolletjesband


Bolletjesband is een decoratieve artikel waarmee je allerlei voorwerpen kunt opvrolijken. Meubels, lampenkappen, tafelkleedjes; kinderkamers, wiegjes en nog veel meer kun je pimpen met bolletjesband.

Er zijn nogal wat soorten, breedtes en kleuren bolletjesband.

Franje


Franje wordt op vele manieren verwerkt in het woninginterieur. Lampenkappen, meubels, tafelkleden, kussens en gordijnen worden vaak gedecoreerd met franje.

Omdat er veel verschillende soorten franje zijn is het belangrijk de juiste soort franje te kiezen.

Behalve de verschillende soorten kan er ook nog vaak een keuze gemaakt worden in breedte en kleur.

Kant


Kantwordt op uiteenlopende manieren gebruikt in het woning interieur. Denk bijvoorbeeld aan ledikantjes, beddengoed, kastrandjes, tafellakens, vaasjes pimpen, gordijnen en sierkussens.

Er zijn veel variaties in de soorten kant, dus is het zaak de juiste combinaties te maken tussen soort , breedte en kleur.

Knopen


Knopen kunnen dienen voor het versieren van kussens, meubels, beddengoed en gordijnen. Meestal worden hier de houten knopen en de kokos knopen voor gebruikt.

Ook de losse knevels van houtjes touwtjes knopen en de zogenaamde voetbal knopen worden regelmatig gebruikt om een vintage look te creëren aan sierkussen.

Meubelkoord


Meubelkoord wordt voornamelijk gebruikt aan meubels en gordijnen.

Soms wordt het ook gebruikt langs de hoeken van muren of langs de rand van een trap en muur. Vooral de multicolor meubelkoord heeft een klassieke look. Maar er zijn uiteraard meer soorten, diktes en kleuren. Dus ook meer keuze mogelijkheden.

Elastiek


Elastiek is in heel veel varianten verkrijgbaar. Veel soorten elastiek worden ook in woningtextiel gebruikt. In bijvoorbeeld hoeslakens, lakenspanners, tuinkussens, loungekussens, opbergmappen, strijkplankovertrekken zit vaak op de een of andere manier elastiek verwerkt.

Aangezien er heel veel soorten elastiek te vinden zijn op de site van Fournituren 4 fun®, zit er meestal wel iets bruikbaars bij.

Ritsen voor sierkussens

 

Als er een rits in een sierkussen gestikt moet worden, dient dit een niet deelbare rits te zijn. Omdat er weinig spanning op komt te staan kan dit een niet deelbare nylon rits met een tandbreedte van 3 millimeter zijn. Ook worden er soms blinde ritsen voor gebruikt. De lengte van de rits is afhankelijk van de grootte van het kussen. Let op dat u de rits niet te klein bestelt, want dan is het moeilijk om de vulling er in of er uit te halen. Als de rits te lang is kunt u deze gewoon weg laten vallen aan de binnen zijde van het kussen. Hier zie je dus niets van. Een rits kan dus beter te lang dan te kort zijn in dit geval.

Ritsen voor zitkussens

Als er een rits in een zitkussen (bank, loungebank, caravankussen) gestikt moet worden, adviseren we het gebruik van een deelbare rits. Alleen de deelbare spiraal ritsen zijn hier voor geschikt. Dit vanwege het feit dat de rits veel spanning moet kunnen verdragen. Aangezien het gewicht van de persoon die op het kussen zit ook op de rits komt te staan is het van belang dat de rits hier tegen bestand is. Het blokje aan het uiteinde van de rits, waar deze open gaat, dient in het zitkussen weggewerkt te worden. Hier zie je dus niets meer van. Deze ritsen zijn ook in grote maten beschikbaar. Let op dat u de rits niet te klein bestelt, want dan is het moeilijk om de vulling er in of er uit te halen. Als de rits te lang is kunt u deze gewoon weg laten vallen aan de binnen zijde van het kussen. Een rits kan dus beter te lang dan te kort zijn in dit geval.

Ritsen voor beddengoed

Als er een rits in een beddengoed gestikt moet worden, dient dit een niet deelbare rits te zijn. Omdat er weinig spanning op komt te staan kan dit een niet deelbare nylon rits met een tandbreedte van 3 millimeter zijn. Deze ritsen zijn ook in grote maten beschikbaar. De lengte van de rits is afhankelijk van de grootte van het kussen. Let op dat u de rits niet te klein bestelt, want dan is het moeilijk om de vulling er in of er uit te halen. Als de rits te lang is kunt u deze gewoon weg laten vallen aan de binnen zijde van het kussen. Hier zie je dus niets van. Een rits kan dus beter te lang dan te kort zijn in dit geval.