Extra korting? Klik HIER en bezoek onze nieuwe Grootverbruik Shop

Klik HIER voor Grootverbruik Shop

Zelf een tas maken - laat je inspireren

Het zelf maken van tassen en rugzakken is al enkele jaren een nieuwe trend in fourniturenland. Het is een creatieve bezigheid waarin je je fantasie goed kunt benutten. Tassen worden op deze manier een verlengstuk van de kledingtrends.

Je kunt zelf je eigen schoudertas, boodschappentas, rugzak, strandtas, boekentas, laptoptas, kindertas, fietstas, brei-tas of etuis geheel in eigen stijl maken. Fournituren 4 fun® heeft een ruim assortiment tassenfournituren samen gesteld.

In deze categorie is een hele reeks artikelen samen gevoegd, welke goed van pas komen als je zelf een tas gaat maken. Laat je inspireren…

Tassenband


Tassenband voor het maken van draagbanden, handvaten of voor de afwerking, is in allerlei soorten verkrijgbaar.

De meest verkochte soorten zijn de parachutebanden en de katoenlook tassenband. Ook zijn er enkele gestreepte varianten.

Er zijn veel kleuren en breedtes in de tassenbanden verkrijgbaar


 

Schuifgespen


Schuifgespen worden gebruikt als gesp zonder pin, waarbij er een mogelijkheid is de band of riem te verschuiven in de gesp. Er zijn verschillende materialen en breedtes verkrijgbaar. Als het belangrijk is dat de gesp licht van gewicht is kan het beste gekozen worden voor kunststof schuifgespen of laddergespen. De metalen schuifgespen worden meestal gebruik voor tassen e.d. omdat ze decoratief uit zien. Er kan gekozen worden uit brons kleur en zilver/chroom kleur. Ook zijn er een aantal heavy duty varianten voor zware toepassingen.


 

Schuifpassanten


Schuifpassanten worden gebruikt om de uiteindes van riemen en bandjes op hun plaats te houden. Meestal worden deze in combinatie met gespen gebruikt. Schuifpassanten zijn verkrijgbaar in kunststof en metaal. Indien de schuifpassanten gebruikt worden voor materialen waarbij er veel spanning op komt, adviseren we de heavy duty passanten te kiezen. Er zijn verschillende breedtes verkrijgbaar.


 

Musketons 


Musketons zijn er in allerlei soorten en maten. Naar gelang de toepassing is er altijd wel een bruikbare soort. Voor het sluiten van koffers en jassen worden de koffermusketons gebruikt. De “gewone” metalen musketons zijn allerhande verschillende soorten, welke veel voor tassen gebruikt worden. Ook zijn er kunststof varianten die licht van gewicht zijn en vooral voor outdoor gebruikt worden, zoals kleine rugzakken, visgerei en kampeermaterialen. Tot slot zijn er nog heavy duty musketons en wartels voor zware toepassingen.


 

Gespen


Gespen zijn er in veel soorten, maten, materialen en kleuren. Elk type gesp heeft zijn eigen toepassing. Bij het bestellen van een gesp dient u rekening te houden met de breedte van de band of riem welke door de gesp heen moet passen. Zodoende zijn de afmetingen welke bij onze gespen staan altijd de doorvoermaten. Vooral de metalen gespen en de rolgespen worden veel gebruikt voor tassen en rugzakken.


 

Karabijnhake


Karabijnhaken zijn verzinkte stalen haken waar iets mee vast gemaakt kan worden. Deze zilverkleurige karabijnhaken worden voor uiteenlopende toepassingen gebruikt.

Naar gelang de afmeting zijn er lichtere en zwaardere varianten in deze haken. De zware haken hebben een stoere uitstraling.


 

Koffermusketons


Koffermusketons dienen als sluiting voor koffers, tassen, rugzakken en jassen. Het zijn vrij zware sluitingen welke in verschillende afmetingen en metaalkleuren verkrijgbaar zijn. De musketons kunnen het beste met extra stevig garen bevestigd worden. Voor de grotere maten kunnen ook siernieten gebruikt worden. Omdat deze sluitingen grotere gaten hebben, passen de siernieten door de ogen van de musketon. Op die manier zien de sluitingen er nog stoerder uit.


 

Siernieten


Siernieten worden niet alleen gebruikt voor de sier maar ook voor het bevestigen van een gesp aan een band of riem. Het werkt hetzelfde als rivetten. Ook voor dikkere materialen zijn deze siernieten goed te gebruiken.

Siernieten zijn verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren. Ze worden geleverd met gereedschap.


 

Magneetknopen


Magneetknopen of magneetsluitingen worden gebruikt voor tassen, rugzakjes, etuis, enz. Het is een eenvoudig te bevestigen soort sluiting.

Sommige soorten worden bevestigd door de pinnetjes om te buigen, andere door ze vast te kloppen met een kleine hamer en andere door ze simpelweg met extra stevig garen vast te stikken. Magneetknopen zijn in verschillende afmetingen en metaalkleuren te koop. Onze magneetsluitingen zijn degelijk van kwaliteit, roestvrij en hechten goed vast.


 

D-ringen


D-ringen zijn halfronde ringen welke gebruikt worden als sluiting voor riemen, banden en gordels. Er zijn nogal wat verschillende soorten D-ringen, zoals metalen en kunststof. Naar gelang de toepassing en de stevigheid kan er een keuze gemaakt worden, welke het beste geschikt zijn.

De afmetingen welke bij de D-ringen vermeld staan, zijn doorvoermaten


 

Ringen


Ringen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Er zijn stalen ringen van klein tot groot, welke erg stevig zijn. Deze worden veelal gebruikt voor tassen.

Verder zijn er nog de sleutelhangerringen welke open gebogen kunnen worden zodat er iets aan gehangen kan worden. Ook deze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.


 

Ringen en schijven


Ringen en schijven worden gebruikt om gaten in stof of zeil te verstevigen, zo dat er een koord of touw door getrokken kan worden. Ringen en schijven, ook wel nestelringen of zeilringen genaamd, worden eenvoudig in het materiaal bevestigd met het meegeleverde gereedschap en een niet te zware hamer. Ook voor tassen worden zeilringen vaak gebruikt.

Nestelringen zijn leverbaar in de maten 4, 5, 8, 11 en 14 millimeter, in allerlei metaal kleuren. Deze afmetingen zijn de doorvoermaten.


 

Jacquard banden


Jacquard banden zijn een reeks kleurrijke sierbanden, waarvan sommige zelfs op strijkbaar zijn. Ze worden voor allerlei doeleinden gebruikt maar voornamelijk voor kleding en tassen. Met deze sierbanden kun op eenvoudige wijze een heel andere look creëren.

Behalve deze jacquardbanden zijn er vele andere mogelijkheden om sierbanden te verwerken aan tassen.


 

Franjes


Franjes zijn verkrijgbaar in veel soorten, breedtes en kleuren. Het is een echt fun artikel onder de fournituren, omdat het bijzonder goed geschikt is om van alles en nog wat mee te decoreren. Met name voor tassen is het een heel bruikbaar accessoire.

Naar gelang de vormgeving en stijl van de tas kan er een keuze gemaakt worden in het grote aanbod in dit artikel.


 

Kant


Kant is in veel soorten en kleuren verkrijgbaar. Veel van deze soorten zijn heel decoratief te gebruiken bij het maken van een tas. Naar gelang de vormgeving en stijl van de tas kan er een keuze gemaakt worden welke soort kant het mooiste bij het ontwerp past. Uiteraard is het ook van belang de juiste breedte en kleur te kiezen.


 

Tourniquets


Tourniquets zijn sluitingen welke worden gebruikt worden voor zeilen, tassen, koffers, tenten. Het is een praktisch systeem om iets mee vast te maken. Vaak worden tourniquets gebruikt als sluiting aan tassen.


 

Koffersluitingen


Koffersluitingen zijn metalen sluitingen met een kliksysteem die gebruikt worden voor koffers, school(tassen), etuis en rugzakken.

Het bevestigen gaat vrij eenvoudig. De onderdelen hebben kleine pinnetjes die gewoon omgebogen kunnen worden. Ook zijn er enkele modellen met gaatjes, waardoor deze vast gestikt kunnen worden.


 

Reflectie 


Reflecterende fourniturenzijn in allerlei variaties verkrijgbaar.

Reflecterende ritssluitingen voor fietstassen of rugzakken. Reflecterende band voor tassen, rugzakken, fietstassen, motortassen. Reflecterend paspelband waarmee kleine reflecterende accenten gemaakt kunnen worden. Reflecterende applicaties om een (kinder)tas of rugzak mee te pimpen en tegelijk de verkeersveiligheid te vergroten.


 

Splitpennen


Splitpennen worden ook wel bodemnagels genoemd omdat ze vaak in de bodem van een tas bevestigd worden. Tevens worden ze voor allerlei andere doeleinden gebruikt zoals motortassen, menuboekjes, zadels, kleding, riemen, enz.

De splitpennen zijn eenvoudig te bevestigen. Er is geen speciaal gereedschap voor nodig.


 

Versteviging


Versteviging voor het interieur van tassen is in meerdere soorten verkrijgbaar. Onder de meest gebruikte soorten bevindt zich de extra dikke plakkatoen ook wel rosatex genaamd, de stevige plakvlies en enkele merkproducten van het merk Vlieseline®. 


 

Naaigaren


Naaigaren extra sterk 200 meter met een draaddikte van 30 is een heel sterk machine garen. Dit extra sterke garen kan zowel als handgaren en als machinegaren gebruikt worden.

Dit extra sterke naaigaren is vergelijkbaar met ijzergaren. Het voordeel ten opzichte van ijzergaren is dat het steviger is, minder snel gaat rotten als het vaak nat wordt bij voorwerpen die blootgesteld zijn aan weersinvloeden en op een naaimachine gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor het stikken van leer. 

Het extra sterke naaigaren is ook geschikt voor het maken van sierstiksels. Ook voor het maken van tassen wordt dit machinegaren erg veel verkocht. Let op dat u naalden met een dikte van 100 of meer gebruikt voor dit garen, bijvoorbeeld Schmetz Jeans 100 of 110 en Schmetz leer 100 of 110 en Schmetz universal 110 of 120.


 

Ritsen of ritssluitingen


Ritsen of ritssluitingen kunnen heel goed gebruikt worden als sluiting voor een tas, etuis of rugzak. Naar gelang de benodigde stevigheid van de rits, dient er een keuze gemaakt worden uit het soort rits.

Voor een etuis of kleine tas waar niet veel spullen in gedaan worden volstaat een niet deelbare spiraalrits met een tandbreedte van 3 millimeter. 

Als er meer spanning op de rits komt omdat het een grotere tas of tas waar veel spullen in gedaan worden adviseren we het gebruik van deelbare ritsen omdat deze steviger zijn. Het uiteinde waar de rist open gaat kan eenvoudig dicht gestikt worden met naald en draad, of naar binnen weggewerkt worden.

Er zijn veel keuzemogelijkheden in de soorten ritsen; spiraal, bloktand, regenboog, reflecterend, brons en zilver. Naar gelang de benodigde uitstraling welke de tas moet krijgen kan hier een keuze in gemaakt worden.


 

Bolletjesbanden


Bolletjesbanden zijn uitermate geschikt voor het decoreren van tassen. Er zijn diverse soorten, maten en kleuren. Onze bolletjesband laten we deels zelf produceren. Zodoende bieden we een mooie kwaliteit bolletjesband.

De bolletjes zitten goed vast, zijn even groot van formaat en kleurecht.

De afmetingen die bij de bolletjesbanden staan, zijn de totale breedtes van het band met de bolletjes.


 

Bolletjesband mini


Bolletjesband mini is een bolletjesband met hele kleine bolletjes. Er zijn drie verschillende breedtes verkrijgbaar in deze serie.

Het kleurenaanbod in deze mini bolletjesbanden is enorm uitgebreid. Deze bolletjesband is van Europese kwaliteit. Ondanks de mooie kwaliteit zijn het goedkope fournituren.

Onze mini bolletjesband kunt u prima gebruiken om uw tas te versieren.


 

Ketting


Ketting in allerlei afmetingen en kleuren zijn verkrijgbaar bij Fournituren 4 fun®. Ketting is een van de vele fun fournituren welke voor decoratie van tassen gebruikt kan worden. De meeste van deze kettingen zijn van aluminium, welk een kleurtje gekregen hebben. Er zijn veel kleuren beschikbaar waaronder veel metaalkleuren. 

Deze ketting is bedoeld voor decoratie en ongeschikt voor toepassingen waarbij veel spanning op de ketting komt.


 

Leer - metaal sluitingen 


Leer met metaal siersluitingen zijn stoere decoratieve sluitingen welke ook gebruikt kunnen worden voor rugzakken en tassen.

Deze sluitingen kunnen eenvoudig bevestigd worden door ze vast te stikken. Er zijn verschillende variaties in de kleuren, zwart of bruin leer, zilver of brons metaal. 

Search engine powered by ElasticSuite